ΣΠΟΡ

Europa League: Ήττα του Παναθηναϊκού με 1-0 από τον Άγιαξ στο ΟΑΚΑ - Για την ανατροπή στο Άμστερνταμ

Europa League: Ήττα του Παναθηναϊκού με 1-0 από τον Άγιαξ στο ΟΑΚΑ - Για την ανατροπή στο Άμστερνταμ
ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΚΩΣΤΑΣ / INTIME

Ένα γκολ του πολύπειρου Στίβεν Μπερχούις στο 28ο λεπτό χάρισε στον Άγιαξ τη νίκη με 1-0 επί του Παναθηναϊκού στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ για τον Γ’ προκριματικό του Europa League και έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα στην ολλανδική ομάδα, ενόψει της ρεβάνς την επόμενη Πέμπτη (15/8, 21:15) στη «Johan Cruijff Arena».

Καλύτερος ο «Αίας» σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα, προσπάθησε ο Παναθηναϊκός για το γκολ της ισοφάρισης, όμως στο 44’ ο Μπακασέτας «σημάδεψε» το δοκάρι και στο 61’ ο Γερεμέγεφ πλάσαρε ελάχιστα άουτ σε δύο μεγάλες ευκαιρίες των «πράσινων» για να φέρουν το ματς στα ίσα.

Ο Άγιαξ πήρε από την αρχή τα ηνία του ματς και την κατοχή της μπάλας, όμως ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που έφτασε πρώτος κοντά στο γκολ στο 11’ όταν από πίεση της μπάλας ψηλά και κλέψιμο του Τζούριτσιτς, ο Σέρβος έβγαλε προς τον Μλαντένοβιτς που έβγαλε σέντρα-σουτ την οποία έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Πασβίρ.

Στο 25’ μετά από πολύ ωραία κυκλοφορία της μπάλας από τους παίκτες του Άγιαξ και ξαφνικό γωνιακό σουτ του Μπερχούις, ο Ντραγκόφσκι έδειξε πολύ αντανακλαστικά κι έδιωξε στη γωνία του, ενώ στο 28’ οι Ολλανδοί πήραν «κεφάλι» στο σκορ. Από νέα εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας ο Μπερχούις «έσπασε» την μπάλα προς τον Ρεντς και πήρε θέση στην περιοχή. Ο δεξιός μπακ του Άγιαξ γύρισε προς τα μέσα, ο Φιτζ-Τζιμ την έστρωσε ξανά στον Μπερχούις κι ο Ολλανδός εξτρέμ έκανε το 1-0 για την ολλανδική ομάδα.

Στο 44’ ο Παναθηναϊκός «άγγιξε» την ισοφάριση

Στο 44’ ο Παναθηναϊκός «άγγιξε» την ισοφάριση, όταν σε πολύ δυνατό σουτ του Μπακασέτα από πολύ πλάγια ο Πασβίρ ακούμπησε την μπάλα η οποία στη συνέχεια χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι κι απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς.

Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός μπήκε με μεγαλύτερη ένταση στο ματς και στο 53’ βρήκε δίχτυα με τον Μαντσίνι, αλλά το γκολ του Αργεντινού δεν μέτρησε ως οφσάιντ, διότι δεν ώρα της ασίστ του Μπακασέτα ήταν ακάλυπτος (επιβεβαιώθηκε ακολούθως κι από το VAR).

Στο 61’ από κλέψιμο του Αράο ψηλά και κάθετη πάσα του Μπακασέτα, ο Γερεμέγεφ πλάσαρε λίγο άουτ, ενώ στο 78’ από ωραίο «σκαστό» σουτ του Τζούριτσιτς ο Πασβίρ έδιωξε ξανά με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπακασέτας βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το πλασέ του έξω απ' την περιοχή ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο Πασβίρ, στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα για τον Παναθηναϊκό που καλείται πλέον να τα παίξει... όλα για όλα σε μία εβδομάδα στο Άμστερνταμ.

Διαιτητής: Φίλιπ Γκλόβα (Σλοβακία)
Κίτρινες: 45’+1’ Ίνγκασον, 80’ Αράο, 84’ Τζούριτσιτς - 59’ Σούταλο

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (63’ Μπάλντοκ), Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (76’ Μαξίμοβιτς), Μαντσίνι (63’ Τετέ), Μπακασέτας, Τζούριτσιτς (87’ Λημνιός), Γερεμέγεφ (63’ Ιωαννίδης).

ΑΓΙΑΞ (Φραντσέσκο Φαριόλι): Πασβίρ, Ρεντς, Σούταλο, Μπάας, Χάτο, Χέντερσον, Φιτζ-Τζιμ (67’ Φαν ντεν Μπούμεν), Τέιλορ (82’ Μπρόμπεϊ), Μπερχούις (57’ Χάαι), Κάρλος Φορμπς (56’ Χοντς), Άκπομ (67’ Τραορέ).