ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σοκ από την κατάρρευση αθλητή του στίβου ύστερα από χτύπημα στο κεφάλι

Ο Λαμέκα Γκίρμα δέχεται τις πρώτες βοήθειες μετά τον τραυματισμό του στις 7 Αυγούστου 2024.

AP Photo/Bernat Armangue

Χωρίς τις αισθήσεις του διακομίσθηκε στο νοσοκομείο αθλητής τoυ στιβού, καθώς κατέρρευσε στον αγώνα των 3.000 μέτρων στιπλ, στους Ολυμπιακούς του Παρισιού.

Ο Αιθίοπας Λαμέκα Γκίρμα, κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 3.000 μέτρα στιπλ, κατά τη διάρκεια του χθεσινού τελικού, χτύπησε με το πόδι του το τελευταίο εμπόδιο, έπεσε στο ταρτάν χτυπώντας με την πλάτη και το κεφάλι και έμεινε ακίνητος.

Η κούρσα ολοκληρώθηκε με τον Μαροκινό Ελ Μπακαλί να πανηγυρίζει τη νίκη, ωστόσο τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στον Λαμέτσα Γκίρμα που βρισκόταν ακόμη στα κουλουάρ του Stade de France.

Οι πρώτες βοήθειες έσπευσαν στο σημείο, προσπαθώντας να σταθεροποιήσουν τον αθλητή, ο οποίος δεν ανακτούσε τις αισθήσεις του. Τελικά, τοποθετήθηκε σε φορείο και τον παρέλαβε ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Pitie Salpetriere.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων, δήλωσαν: «Μετά την πτώση του στον τελικό του αγωνίσματος των 3.000 μέτρων στιπλ, ο Lamecha Girma έλαβε την άμεση φροντίδα από τις επιτόπιες ιατρικές ομάδες. Οι σκέψεις μας είναι μαζί του και του στέλνουμε τις καλύτερες ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση. Το "Paris 2024" βρίσκεται σε στενή επαφή με την Αιθιοπική NOC και ενημερώνεται για την κατάστασή του».

O Guardian μετέδωσε σήμερα το πρωί ότι ανέκτησε τις αισθήσεις του και μπόρεσε να μιλήσει.

Ο 23χρονος Λαμέκα Γκίρμα, ήταν αργυρός Ολυμπιονίκης στους Αγώνες του Τόκιο και και στα δύο τελευταία Παγκόσμια Πρωταθλήματα Στίβου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης