ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Μίλτος Τεντόγλου

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Μίλτος Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου στην απονομή του χρυσού μεταλλίου

AP Photo/Natacha Pisarenko

Το δεύτερο χρυσό μετάλλιο της καριέρας του σε Ολυμπιακούς Αγώνες απονεμήθηκε σε κλίμα συγκίνησης στον Μίλτο Τεντόγλου, μετά το εντυπωσιακό άλμα που έκανε στα 8,48μ.

Ακολούθησε η κοινή φωτογραφία με τον «αργυρό» Τζαμαϊκανό συναθλητή του Γουέιν Πίνοκ και τον «χάλκινο» Ιταλό, Ματία Φουρλάνι.

Paris Olympics, tentoglou

(Από αριστερά προς τα δεξιά) Ο Γουέιν Πίνοκ, ο Μίλτος Τεντόγλου και ο Ματία Φουρλάνι

AP Photo/Natacha Pisarenko

Ο ίδιος, μετά την απονομή του, δήλωσε περήφανος ακούγοντας τον Εθνικό Ύμνο και δη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι μια εμπειρία, σύμφωνα με τον ίδιο «ξεχωριστή».

Ο Τεντόγλου αφού στέφθηκε «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο Παρίσι, κατάφερε να διατηρήσει τον τίτλο που κατέκτησε τρία χρόνια πριν στο Τόκιο.

Με επίδοση 8 μέτρα και 48 εκατοστά στη δεύτερη προσπάθειά του, ο 25χρονος από τα Γρεβενά έγραψε Ιστορία στο Stade de France, όντας ο δεύτερος που κατακτά διαδοχικά χρυσά μετάλλια στο άλμα εις μήκος, μετά τον θρυλικό Καρλ Λιούις ο οποίος είχε τέσσερα συνεχόμενα από το 1984 έως το 1996.

Παράλληλα, ο Μίλτος γίνεται ο πρώτος Έλληνας αθλητής του στίβου που κατακτά συνεχόμενα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και ο πρώτος γενικότερα στον 21ο αιώνα, αφού προηγήθηκε ο αρσιβαρίστας Πύρρος Δήμας, με τρία χρυσά από το 1992 έως το 2000.