ΣΠΟΡ

Εκτός μεταλλίων η Στεφανίδη με τρεις χαμένες προσπάθειες στα 4,80μ. στον τελικό του επί κοντώ

Μία από τις επιτυχημένες προσπάθειες της Κατερίνα Στεφανίδη στον τελικό του επί κοντώ στο Παρίσι AP Photo/Matthias Schrader

Τη δική της μάχη για ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι έδωσε το βράδυ της Τετάρτης (7/8) η Κατερίνα Στεφανίδη που έλαβε μέρος σε έναν απ’ τους δυσκολότερους τελικούς στο άλμα επί κοντώ στο Stade de France.

Η έμπειρη Ελληνίδα επικοντίστρια που φέτος έχει φετινό ρεκόρ 4,73μ. και ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, ξεκίνησε... με το αριστερό, καθώς στην πρώτη της προσπάθεια έριξε τον πήχη με το χέρι και το κοντάρι και ενώ η ίδια είχε περάσει.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα στη δεύτερη προσπάθειά της πέρασε με άνεση τα 4,40μ. Ακολούθησε το νέο της άλμα στα 4,60μ. όπου ήταν και εκεί επιτυχημένη με την πρώτη. Λίγο μετά τις 20:40 ήρθε ξανά η σειρά της Ελληνίδας που «πέταξε» στα 4,70μ. με την πρώτη της προσπάθεια και έβαλε νέα δεδομένα στον τελικό που φαίνεται ότι θα κριθεί στα 4,80μ.

Λίγο μετά τις 21:00, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια απέτυχε στην πρώτη και τη δεύτερή της προσπάθεια στα 4,80μ., ενώ στις 21:30 αποτυχημένο ήταν και το τρίτο της άλμα, μένοντας εκτός συνέχειας και διεκδίκησης μεταλλίου.

Η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ μετά τη Ρώμη αντιμετώπισε έναν τραυματισμό, που την κράτησε πίσω και δεν της επέτρεψε να κάνει όσους αγώνες θα ήθελε.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο, ήταν η μοναδική Ελληνίδα ανάμεσα στις συμμετέχουσες, καθώς η Αρδιάδνη Αδαμοπούλου που είχε πάρει την πρόκριση για εκεί, στάθηκε άτυχη και τραυματίστηκε στον προκριματικό με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να αγωνιστεί.

Το χαμηλό όριο πρόκρισης μάλιστα, έφερε και συμμετοχή ρεκόρ από 19 αθλήτριες (είχαν προκριθεί 20 αρχικά), με τις προσπάθειες να αρχίζουν απ’ τα 4,40 μέτρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης