ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός τετράδας η εθνική πόλο γυναικών - Εχασε με 9-6 από την Αυστραλία

Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός τετράδας η εθνική πόλο γυναικών - Εχασε με 9-6 από την Αυστραλία
ΝΙΚΟΣ ΖΑΓΚΑΣ / EUROKINISSI

Η επιθετική δυστοκία στέρησε από την εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών την ευκαιρία να προκριθεί στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024».

Παρά την εξαιρετική αμυντική προσπάθεια, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε 9-6 στον προημιτελικό από την Αυστραλία και θα αρκεστεί στα παιχνίδια κατάταξης για τις θέσεις 5-8, αρχής γενομένης από την Πέμπτη (8/8), όταν θα αντιμετωπίσει την ηττημένη του αγώνα μεταξύ των ΗΠΑ και της Ουγγαρίας.

Η νικήτρια του ίδιου ματς θα είναι αντίπαλος των «στίνγκερς», που επιστρέφουν μετά το 2012 στην τετράδα.

Παράπονα Καμμένου για την διαιτησία

Παράπονα για την διαιτησία εξέφρασε η Αλεξία Καμμένου μετά την ήττα της εθνικής πόλο γυναικών από την Αυστραλία. «Όταν καταφέραμε να μειώσουμε τη διαφορά στα δύο γκολ (σ.σ. 6-4, στο τέλος της τρίτης περιόδου), υπήρχαν σφυρίγματα που δεν μας βοήθησαν.

Νομίζω πως αξίζαμε καλύτερη αντιμετώπιση από τους δύο διαιτητές σε συγκεκριμένες φάσεις του παιχνιδιού. Ωστόσο, αν ήμασταν πιο προσεκτικές στην επίθεση, ίσως να μην χρειαζόταν να μιλήσουμε ούτε γι΄ αυτό» υποστήριξε η ομοσπονδιακή τεχνικός στην ΕΡΤ και συνέχισε:

«Στην άμυνα ήμασταν εξαιρετικές, αλλά στην επίθεση είχαμε βεβιασμένες επιλογές. Αλλά κι έτσι όπως εξελισσόταν ο αγώνας είχαμε την δυνατότητα να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. Θέλω να αναλύσω το ματς στο βίντεο και να δω με ηρεμία τα πράγματα».

Σε ερώτηση για τα άσχημα ποσοστά των διεθνών μας στην επίθεση, η Καμμένου υποστήριξε: «Τα στατιστικά δεν λένε πάντα την αλήθεια. Δεν παίζουν πάντοτε ρόλο οι αριθμοί σε ένα ματς, αλλά η αίσθηση που έχεις από την εξέλιξή του. Είπα πως κάναμε αρκετές βεβιασμένες επιλογές.

Ο αγώνας

Η Εθνική Πόλο Γυναικών έδωσε τα πάντα, όμως δεν βρήκε λύσεις στην επίθεση και γνώρισε την ήττα με 9-6 από την Αυστραλία στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων και θα παίξει πλέον για τις θέσεις 5-8.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 3-3, 2-1, 3-2

Η ομάδα έπαιξε με πολλή δύναμη και ένταση και κατάφερε να περιορίσει επιθετικά την Αυστραλία. Όμως δεν μπόρεσε να βρει σκορ με συνέπεια και όσο περνούσε η ώρα η διαφορά μεγάλωνε και ταυτόχρονα η Ελλάδα έχανε τη συγκέντρωσή της στην άμυνα.

Η Ελλάδα ξεκίνησε ιδανικά στην άμυνα με τις διεθνείς της Αλεξίας Καμμένου να παίζουν υποδειγματικά χωρίς τη μπάλα και να μην επιτρέπουν σε κανένα σημείο στην Αυστραλία να περάσει τη μπάλα στα δύο μέτρα.

Τεράστια συμβολή στο να μείνει χαμηλά η Αυστραλία είχε η Ιωάννα Σταματοπούλου που... κατέβασε ρολά. Η Ελλάδα δεν είχε όμως ευστοχία στην επίθεση και πήγε πίσω στο σκορ στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου ελέω ενός γκολ της Άλις Γουίλιαμς με πέναλτι.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο βρέθηκε να χάνει με 3-0 όμως με μια γρήγορη αντεπίθεση και τρια γκολ από Μυριοκεφαλιτάκη, Γιαννοπούλου και Ξενάκη έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Η Άμπι Άντριους όμως με ένα κρεμαστό σουτ έβαλε την Αυστραλία μπροστά λίγο πριν το ημίχρονο.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου συνέχισε να έχει καλή απόδοση στην άμυνα όμως αδυνατούσε να βρει λύσεις στην επίθεση. Έμεινε σχεδόν δέκα λεπτά χωρίς σκορ και είδε την Αυστραλία να αποκτά για δεύτερη φορά διαφορά τριών τερμάτων. Η Νικόλ Ελευθεριάδου όμως λίγο πριν το φινάλε του οκταλέπτου έδωσε ξανά πνοή στην Εθνική Πόλο Γυναικών.