ΣΠΟΡ

Ραντεβού στο Λος Αντζελες από Πετρούνια: Χαίρομαι που έκανα δυο λάθη γιατί μπορώ να πάω και καλύτερα

Ραντεβού στο Λος Αντζελες από Πετρούνια: Χαίρομαι που έκανα δυο λάθη γιατί μπορώ να πάω και καλύτερα

Ο Λευτέρης Πετρούνιας στον τελικό των κρίκων

AP Photo/Charlie Riedel

Το τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο στη λαμπρή τεράστια καριέρα του πρόσθεσε το μεσημέρι της Κυριακής (4/8) ο Λευτέρης Πετρούνιας, μετά από μια έξοχη εμφάνιση στον τελικό των κρίκων του Ολυμπιακού τουρνουά του Παρισιού. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο συγκεντρώνοντας 15.100 βαθμούς αμέσως μετά τη συγκλονιστική προσπάθειά του μίλησε για τον τρόπο που έφτασε στην επιτυχία.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έμεινε πίσω μόνο από τα δύο μεγάλα φαβορί τους Κινέζους αθλητές, Γιανγκ Λιου με 15.300 που κατέκτησε το χρυσό και τον Τζινγκιουάν Ζόου με 15.233 που πήρε το ασημένιο.

Για τον τρόπο που ήρθε το μετάλλιο, μίλησε αμέσως μετά την καταπληκτική του εμφάνιση στον τελικό, ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος λίγο λεπτά πριν έκλαιγε στην αγκαλιά της συζύγου του Βασιλικής Μιλλούση:

«Χαίρομαι που έκανα δυο λάθη γιατί ξέρω ότι θα μπορούσα να είχα πάει και ακόμα καλύτερα. Θα μπορούσα να είχα ίσως και καλύτερο μετάλλιο στην ισοβαθμία, αλλά οι άλλοι δύο Κινέζοι αθλητές που με πέρασαν είναι πραγματικά πολύ μεγάλοι αθλητές.

Η τακτική εξ αρχής ήταν να... κολλήσω δίπλα στους Κινέζους, να πάω όσο πιο ψηλά μπορούσα γιατί ήξερα ότι έτσι θα έχω περισσότερες πιθανότητες να φέρω ένα μετάλλιο. Τελικά, έτσι ακριβώς κύλησαν τα πράγματα και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την εκτέλεση του προγράμματος.


Είμαι χαρούμενος και συγκινημένος, είναι η καλύτερη εμφάνιση που έκανα από την πρώτη μέρα που ήρθα στο Παρίσι, καθώς στην προσγείωση δεν μου έφυγε ούτε μισό βήμα πίσω. Ενιωσα ότι είχα όλη την Ελλάδα στην μαζί μου και αυτό μου έδωσε φτερά», ανέφερε ο Πετρούνιας εμφανώς συγκινημένος.