ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Θετικός σε ντόπινγκ αθλητής του τζούντο

Ξαπλωμένος μετά από νοκ άουτ ο Μοχάμεντ Σαμίμ Φάιζαντ

AP Photo/Eugene Hoshiko

Θετικός σε αναβολικά βρέθηκε ο Αφγανός τζουντόκα, Μοχάμαντε Σαμίμ Φαϊζάντ, με αποτέλεσμα να αποβληθεί προσωρινά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

«Ο αθλητής έχει ενημερωθεί για την υπόθεση και έχει προσωρινά αποβληθεί μέχρι την επίλυση του θέματος, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Κώδικα Αντιντόπινγκ και τους κανόνες αντιντόπινγκ της ΔΟΕ που ισχύουν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024», ανέφερε ο οργανισμός.

«Αυτό σημαίνει ότι ο αθλητής εμποδίζεται να αγωνιστεί, να προπονηθεί, να προπονήσει ή να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε δραστηριότητα, κατά τη διάρκεια των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024».

Ο Μοχάμαντ Σαμίν Φαϊζάντ έδωσε δείγμα στην εναρκτήρια αναμέτρησή του, το οποίο βρέθηκε θετικό στη στανοζολόλη, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο (3/8) η WADA. Ο Φαϊζάντ είχε αγωνιστεί και ηττηθεί στην κατηγορία των 81 κιλών με τον Αυστριακό Ουαχίντ Μπορσασβίλι την Τρίτη (30/7).

Πρόκειται για το ίδιο αναβολικό στεροειδές, που είχε χρησιμοποιήσει ο σπρίντερ Μπεν Τζόνσον στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988, σύμφωνα με το euronews.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης