ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Σερβία «έστειλε» την Εθνική μπάσκετ στα προημιτελικά με αντίπαλο τη Γερμανία

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Σερβία «έστειλε» την Εθνική μπάσκετ στα προημιτελικά με αντίπαλο τη Γερμανία

Έκτακτη είδηση

CNN GREECE

Μία θέση στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 «έκλεισε» και επίσημα η Εθνική ομάδα μπάσκετ το βράδυ του Σαββάτου (3/8). Η επίσημη αγαπημένη έκανε το αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση, όταν επικράτησε με 77-71 της Αυστραλίας στην 3η αγωνιστική του Group A, ωστόσο, χρειαζόταν και μία μικρή βοήθεια από τη Σερβία για να φύγει από τη Λιλ και να συνεχίσει στο Παρίσι.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη χρειαζόταν από εκείνη του Σβέτισλαβ Πέσιτς να πάρει νίκη με 3+ πόντους απέναντι στο Νότιο Σουδάν, στο τελευταίο ματς του Group C, ούτως ώστε να προκριθεί ως δεύτερη καλύτερη τρίτη κι αυτό ακριβώς συνέβη. Για την ακρίβεια η Σερβία κέρδισε το σύνολο του Ρόγιαλ Άιβι με 95-86 , αφήνοντάς εκτός συνέχειας και δίνοντας στην Ελλάδα την πρόκριση στα προημιτελικά.

Εκεί, η Ελλάδα θα παίξει με τη Γερμανία (την Τρίτη 6/8), η οποία βρήκε πρώτη στο Group B με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Θυμίζουμε ότι οι δύο ομάδες είχαν διασταυρωθεί και στα προημιτελικά του EuroBasket 2022 στο Βερολίνο. Τότε η Εθνική μας είχε ηττηθεί με 107-96 από την ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ, η οποία θριάμβευσε έναν χρόνο αργότερα, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο MundoBasket 2023.

Στο παιχνίδι που έκρινε την ελληνική πρόκριση, ένα ξέσπασμα τον Σέρβων στις αρχές της τέταρτης περιόδου, με ενορχηστρωτή τον «μπόμπερ», Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, ήταν αρκετό για να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς

Κορυφαίος των νικητών ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς με 30 πόντους (6/9 τρίποντα) και 8 ασίστ, ενώ με νταμπλ νταμπλ τελείωσε τον αγώνα ο αστέρας των Ντένβερ Νάγκετς, Νίκολα Γιόκιτς (22π., 13ρ.). Από το Νότιο Σουδάν ξεχώρισε ο Καρλίκ Τζόουνς με 17 πόντους και 10 ασίστ.