ΣΠΟΡ

Απάντηση Ποστιλιόνε στον Ντούσκο: Άφησε τα συναισθήματα να τον επηρεάσουν - Που κάναμε λάθος;

O Τζιάνι Ποστιλιόνε, ο Στέφανος Ντούσκος  με το πρόεδρο της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομποσπονδίας Γιάννη Βράμπα  

Ioannis S. Vrabas/ Facebook

Τη δική του απάντηση στον Στέφανο Ντούσκο ο οποίος μετά από τον τελικό του μονού σκιφ  στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού σε δηλώσεις του καταφέρθηκε κατά της ομοσπονδίας και του προπονητή έδωσε ο Τζιάνι Ποστιλιόνε. 

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο, που κατέκτησε την 6η θέση μίλησε, μεταξύ άλλων για λάθος χειρισμούς και αδικίες στα πληρώματα τονίζοντας πως πρόκειται για λάθος της ομοσπονδίας και του προπονητή.

«Καταρχάς να τονίσω πως ο Στέφανος είναι καταπληκτικός, είναι ο καλύτερος μου αθλητής. Η έκτη θέση του είναι μια χαρά, θα κάνει πολλά πράγματα», είπε αρχικά ο Ποστιλιόνε, στη Gazzetta.

«Ο Στέφανος είναι πολύ συναισθηματικός και αυτό δεν είναι πάντα κακό. Εγώ είμαι Ιταλός και είμαστε κι εμείς πολύ παθιασμένοι οπότε το καταλαβαίνω. Αλλά όταν υπάρχουν πολλά συναισθήματα, ξέρεις, δεν βγαίνει σε καλό. Το θέμα του ήταν προσωπικό, ο ιδιος άφησε τα συναισθήματα να τον επηρεάσουν.

Πως μπορώ να αλλάξω ένα πλήρωμα, όταν πηγαίνουν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και μου φέρνουν ασημένιο μετάλλιο; Πως να τους πω πως δεν μπορούν να πάνε στους Ολυμπιακούς και πρέπει να τις αλλάξω, αφού είναι γρήγορες;», πρόσθεσε.

«Πείτε μου εσείς, ποιο λάθος έκανε η ομοσπονδία; Τέσσερα πληρώματα, τέσσερις τελικοί, 100% επιτυχία. Κανένα άλλο πλήρωμα στους Ολυμπιακούς δεν το κατάφερε αυτό. Τέσσερις τελικοί, δύο μετάλλια. Που είναι το λάθος;» αναρωτήθηκε στη συνέχεια.

«Και σήμερα το πρωί που ο Στέφανος δεν ήταν καλά, προσπάθησα την κακή του ψυχολογία να την στρέψω υπέρ του. Είσαι θυμωμένος μαζί μου; Κάνε κάθε κουπιά σα να με χτυπάς, σα να είναι εναντίον μου, του είπα. Και πραγματικά τον είχα ετοιμάσει, θα έβγαζε όλο του τον θυμό στον αγώνα αλλά… καθυστέρησε ο Λευκορώσος, καθυστέρησε ο αγώνας και το σχέδιο μου καταστράφηκε. Γενικά παίζω με την ψυχολογία των παιδιών, διαβάζω το μυαλό τους και πάντα βρίσκουμε τρόπο.

Αποδεκτό το παράπονο του Στέφανου, καλώς είπε τη γνώμη του και τώρα εμένα η δίκη μου δουλειά είναι να σωπάσω. Δεν με ενοχλεί, ο Στέφανος είναι καταπληκτικός αθλητής και όταν περάσει ο καιρός θα καταλάβει. Και θα κάνουμε πολλά ακόμη φοβερά πράγματα!», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης