ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Εθνική «βλέπει» οκτάδα- Νίκη επί της Αυστραλίας με 77- 71

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στον αγώνα της Εθνικής κατά της Αυστραλίας στους Ολυμπιακούς

EUROKINISSI

Σε ένα ματς- θρίλερ, μέχρι το τελευταίο λεπτό, η Εθνική ομάδα μπάσκετ νίκησε την Αυστραλία με 77-71 και τώρα θα πρέπει να περιμένει τα αποτελέσματα των υπολοίπων παιχνιδιών για να δει αν προκρίνεται στην οκτάδα του τουρνουά.

Η Εθνική έφτασε να προηγείται μέχρι και με 19 πόντους, αλλά νίκησε τελικά μόλις με 6 και πρέπει πλέον να περιμένει το αποτέλεσμα των αγώνων Καναδάς – Ισπανία και Σερβία - Νότιο Σουδάν, για να δει αν θα προχωρήσει στους οκτώ.

Η Ελληνική ομάδα διατηρεί ισχυρές τις ελπίδες της, αφού αρκεί οι Σέρβοι να κερδίσουν με τρεις πόντους διαφορά.

Η εξέλιξη του παιχνιδιού

Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη μπήκαν με μεγάλη διάθεση στο παρκέ, έπαιξαν άμυνα, έβαλαν σουτ από την περιφέρεια και προηγήθηκαν 15-9, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να μετράει 7 πόντους.

Ο Πάτι Μιλς, όμως, αποτέλεσε «πονοκέφαλο» για την ελληνική άμυνα και με 8 γρήγορους πόντους έφερε τους «Boomers» στο -2 (19-21). Ένα απίστευτο σφύριγμα των διαιτητών που έδωσε τρεις βολές στον Γκίντεϊ επέτρεψε στην Αυστραλία να πλησιάσει στον πόντο (24-25) στην εκπνοή της πρώτης περιόδου.

Η Ελλάδα, όμως, έπαιζε τρομερή άμυνα, με αποτέλεσμα να βρίσκει πόντους στο «ανοικτό» γήπεδο, ενώ είχε και 5/11 τρίποντα! Αυτό έφερε σερί 14-0 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, με τους διεθνείς να προηγούνται με 39-24 (13’).

Ο Έξουμ προσπάθησε να κρατήσει τους «Boomers» στο ματς, αλλά η «γαλανόλευκη» «μασούσε σίδερα» στη δεύτερη περίοδο, με τον Ουόκαπ να βγάζει εκτός ρυθμού τον Μιλς, συμβάλλοντας κι επιθετικά!

Με πρωτοστάτη τον Μήτογλου (11π. με 5/7 σουτ) και τον Αντετοκούνμπο να είναι ο… γνωστός «Greek Freak», η διαφορά έφτασε στο +17 (50-33 στο 18’). Πολύτιμη δουλειά έκανε κι ο Παπαγιάννης, ερχόμενος από τον πάγκο κι Ελλάδα ολοκλήρωσε το δεύτερο δεκάλεπτο με επιμέρους 28-12!

Ο Καλάθης με το πρώτο καλάθι του δεύτερου ημιχρόνου έφερε την Εθνική, για πρώτη φορά στο +19 (55-36), ωστόσο οι διεθνείς «φορτώθηκαν» νωρίς με φάουλ. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Γιάννης χρειάστηκε κάποια στιγμή να πάει για «ανάσες» στον πάγκο, επέτρεψε στους Αυστραλούς να κάνουν την αντεπίθεση τους και μείωσαν σε 47-59 (27’).

Ήταν ένα σημείο που η επίθεση είχε «καταρρεύσει» κι ο Σπανούλης αναζητούσε λύσεις, κάτι που προδίδει κι οι μόλις 9 πόντοι που πέτυχαν οι διεθνείς στο τρίτο δεκάλεπτο. Με την άμυνα τους, πάντως, κατάφεραν να μπουν στην τελευταία περίοδο με προβάδισμα 12 πόντων (62-50).

Οι «Boomers» είχαν το μομέντουμ και με τρίποντο του Ντάνιελς πλησίασαν στο -7 (55-62 στο 31’). Όλα έδειχναν… ανάποδα, αλλά ο Αντετοκούνμπο έδωσε «ανάσα» με τρίποντο (65-55), ενώ λίγο αργότερα έκανε το 67-55 (32’).

Η κούραση, όμως, ήταν εμφανής κι η εικόνα του ματς είχε «γυρίσει», με τους Αυστραλούς να μπαίνουν στη διεκδίκηση της νίκης. Η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε θρίλερ με τον Μιλς να μειώνει σε 69-71 (37’).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης