ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποκλεισμός του Τσιτσιπά από τον Τζόκοβιτς στους «8» του μονού

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στα κορτ του Παρισιού

INTIME SPORTS / ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Την ήττα με 2-0 σετ (6-3, 7-6) στους «8» του μονού στο Ολυμπιακό τουρνουά γνώρισε το βράδυ της Πέμπτης (1/8) ο Στέφανος Τσιτσιπάς από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. 

Αν και ο Έλληνας κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών πάλεψε σταν «θηρίο», ο Σέρβος «θρύλος» του τένις απέδειξε γιατί ακόμη και στα 37 του παραμένει ένας τοπ αθλητής, καλύπτοντας ακόμα και τον μικροτραυματισμό του από το τρίτο γκέιμ του δεύτερου σετ.

Ο Τσιτσιπάς είχε τρία σετ πόιντ στο δεύτερο σετ για να πάει το ματς σε τρίτο, με το σκορ υπέρ του 5-2, αλλά δεν κατάφερε να το τελειώσει. Δέχτηκε δύο μπρέικ και ο Σέρβος δεν συγχώρεσε την χαλάρωσή του και τελείωσε το ματς στο tie break με επί μέρους σκορ 7-3.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τα πρώτα τρία games του ματς δεν είχαν εκπλήξεις, με τους δύο αντιπάλους να κρατούν το σερβίς τους. Στο 4ο όμως ο Τσιτσιπάς έκανε ορισμένα αβίαστα λάθη και ο Τζόκοβιτς απέκτησε προβάδισμα με 3-1. Ο Σέρβος πιέστηκε από τον Τσιτσιπά, ωστόσο βρήκε λύσεις από τις άμυνές του και τα drop shot και έφτασε στο 4-1.

Ακολούθησε το 4-2 για τον Τσιτσιπά, ο οποίος πίεσε πάρα πολύ τον Νόλε στο επόμενο γκέιμ και έφτασε στο 40-40. Όμως μία κακή επιστροφή του σε σερβίς του Σέρβου και ένας «winner» του κατόχου 24 Grand Slam, έφεραν το 5-2. Με εξαιρετικό πρώτο σερβίς, ο Τσιτσιπάς μείωσε 5-3, αλλά ο Τζόκοβιτς, με έναν αδιανόητο πόντο κατάφερε να κάνει το 6-3 και να πάρει το πρώτο σετ.

Μπήκε καλά, αλλά δεν το κράτησε

Στο δεύτερο σετ ο Στέφανος ξεκίνησε ιδανικά. Κράτησε το σερβίς του και βρήκε δύο ευκαιρίες για μπρέικ αμέσως μετά, με τον Τζόκοβιτς να κάνει το λάθος και να έρχεται το 2-0 για τον Ελληνα τενίστα. Στις αρχές του επόμενου γκέιμ ο Τζόκοβιτς δεν πάτησε καλά στον αγωνιστικό χώρο και άρχισε να πονάει έντονα στο γόνατο. Εχασε το γκέιμ (3-0) και αμέσως πήρε ιατρικό τάιμ άουτ, καθώς έχει προβλήματα από την αρχή της χρονιάς και έχει υποβληθεί και σε επέμβαση μετά το Roland Garros.

Το 4-0 ήρθε από δύο λάθη αδικαιολόγητα για την κλάση του Τζόκοβιτς και ο Τσιτσιπάς στο σερβίς του έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, κρατώντας τον αντίπαλό του μέσα στο σετ (4-1).

Ο Σέρβος κάλεσε πάλι τον γιατρό μέσα, αλλά συνέχισε το παιχνίδι. Ο Τσιτσιπάς βρέθηκε με 3 break point, δεν εκμεταλλεύτηκε κανένα και ο Σέρβος μείωσε 4-2 και μπήκε ξανά στο σετ. Ο Στέφανος κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του για το 5-2.

O Τσιτσιπάς στο 5-3 βρέθηκε με τρία σετ πόιντ όμως... αυτοκτόνησε, δίνοντας το μπρέικ στον Τζόκοβιτς για το 5-4, ο οποίος στη συνέχεια ισοφάρισε! Ευτυχώς ο Τσιτσιπάς κράτησε στη συνέχεια το προβάδισμα με 6-5, αλλά το σετ πήγε στο tie break μετά την επιστροφή του Νόλε.

Εκεί ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 0-2, αλλά ο Σέρβος πήρε 4 πόντους σερί και μετά το 4-2, τελείωσε με ένα επί μέρους 3-1 το tie break και πάει στα ημιτελικά κόντρα στον Μουζέτι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης