ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ήττα της Εθνικής πόλο γυναικών με 10-8 από την Ισπανία

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ήττα της Εθνικής πόλο γυναικών με 10-8 από την Ισπανία

Στιγμιότυπο από την ελληνοϊσπανική μάχη στην ολυμπιακή πισίνα

AP Photo/Luca Bruno

Στα τελευταία λεπτά κρίθηκε η αναμέτρηση της Εθνικής πόλο γυναικών με την Ισπανία για το Ολυμπιακό τουρνουά του Παρισιού με τις Ελληνίδες να γνωρίζουν την ήττα με 10-8. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μπορεί να έχασε από τις φιναλίστ του Τόκιο, αλλά την Παρασκευή (2/8, 16:35) με την Ιταλία, θα ψάξει τη νίκη που θα εξασφαλίσει την πρόκριση στα προημιτελικά.

Η εθνική μας ομάδα κατάφερε να μπει καλά στην αναμέτρηση με αντίπαλο την «Φούρια Ρόχα», καθώς ήταν αυτή που επέβαλε τον ρυθμό της ανοίγοντας το σκορ. Η Ισπανία δεν ήθελε να μείνει πολύ πίσω και βρήκε τις λύσεις και έφτασε στην ισοφάριση κλείνοντας το οκτάλεπτο στο 2-2.

Στο δεύτερο οι Ισπανίδες άνοιξαν τον ρυθμό του παιχνιδιού, με τις Ελληνίδες παίκτριες να αρέσκονται σε αυτό, βρίσκοντας χώρους για να σκοράρουν. Παρόλο τον γρήγορο ρυθμό του παιχνιδιού το ημίχρονο έληξε ισόπαλο στο 5-5, με τις δυο ομάδες να έχουν ελάχιστες διαφορές.

Στο τρίτο οκτάλεπτο η επίθεση της «γαλανόλευκης» κόλλησε, με αποτέλεσμα η «Ρόχα» να χτίσει μια διαφορά, με το σκορ να κλείνει στο 9-7. Εκεί η Ελλάδα προσπάθησε να κάνει την ανατροπή, αλλά η Ισπανία είχε όλες τις λύσεις για να φτάσει στην νίκη. Η τυπικά γηπεδούχους πήρε το «ροζ φύλλο» και έτσι έκανε το 3/3 στον όμιλο, όπου πλέον είναι μόνη στην κορυφή.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-3, 4-2, 1-1

Η Εθνική είχε 3/12 με παίκτρια παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 3 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού.
Η Ισπανία είχε 3/10 με παίκτρια παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 5 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν η Μαργαρίτα Πλευρίτου (1΄34΄΄ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου), η Κάμους (7΄43΄΄ πριν το τέλος του αγώνα), η Εσπάρ (3΄04΄΄ πριν τη λήξη του ματς) και η Χυδηριώτη (55΄΄ πριν το τέλος του αγώνα).

Διαιτητές: Αλεξαντρέσκου (Ρουμανία), Μίσκοβιτς (Μαυροβούνιο)

ΙΣΠΑΝΙΑ (Μιγκέλ Οκα): Εστερ, Πιράλκοβα, Εσπάρ, Ορτίθ 2, Πέρεθ, Κρέσπι, Ρουίθ 2, Πένια, Φόρκα 4, Κάμους 1, Γκαρσία, Λέιτον 1, Τερέ

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 2, Μαργ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου, Β. Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου