ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Νίκη στα πέναλτι (17-16) για την Εθνική πόλο κόντρα στο Μαυροβούνιο

Παίκτες της Εθνικής πόλο στην πισίνα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού

EUROKINISSI PHOTO PRESS AGENCY

Αγχωτική νίκη πανηγύρισε το βράδυ της Τρίτης (30/7) η Εθνική ανδρών του πόλο, κερδίζοντας με το Μαυροβούνιο στα πέναλτι 17-16 στο Ολυμπιακό Τουρνουά. Το ματς έληξε 12-12 και βάσει του νέου συστήματος που ισχύει από φέτος σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις των εθνικών ομάδων (αλλά και στο Champions League), οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι με τη γαλανόλευκη να πετυχαίνει το 2x2 στις νίκες, να κατακτά τους δύο βαθμούς και το Μαυροβούνιο ένα. εθνι

Η εθνική πόλο βρισκόταν πίσω στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με το Μαυροβούνιο, όμως, έφτασε μια ανάσα από το «τρίποντο» (12-11 2'' πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας), όμως δέχτηκε την ισοφάριση.

Στη «ρώσικη ρουλέτα», τα πάντα κρίθηκαν -όπως αποδείχθηκε- στο πρώτο πέναλτι, όπου ο Τζούρτζιτς «σημάδεψε» το δοκάρι. Στη συνέχεια οι παίκτες των δύο ομάδων ήταν απόλυτα εύστοχοι (παρότι οι προπονητές άλλαξαν τερματοφύλακες μετά την τρίτη σειρά εκτελέσεων) και η εύστοχη εκτέλεση του Αργυρόπουλου έδωσε στην εθνική τη νίκη και τους δύο βαθμούς, που μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμοι στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Επόμενο ματς για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι την Πέμπτη (1/8), στις 11:30 π.μ., με αντίπαλο τις ΗΠΑ.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτο το Μαυροβούνιο): 4-2, 3-3, 2-3, 3-4

Στα πέναλτι: 4-5

Διαιτητές: Ομε (Γερμανία), Κόβατς-Τσάτλος (Ουγγαρία)

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Βλάντιμιρ Γκοϊκοβιτς): Λάζοβιτς, Μρσιτς 3, Πέρκοβιτς 1, Βούγιοβιτς, Μάτσιτς, Πόπαντιτς 5, Βίντοβιτς 2, Τζούρτζιτς 1, Τζ. Ράντοβιτς 2, Σπάιτς, Μάτκοβιτς, Β. Ράντοβιτς 2, Τεσάνοβιτς.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος 3, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας 1, Αργυρόπουλος 2, Παπανικολάου, Κάκαρης 1, Νικολαϊδης, Βλαχόπουλος 4, Τζωρτζάτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης