ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποκλεισμός για τη Σάκκαρη στους «16» από τη «σκληρή» Κόστιουκ

Η Μαρία Σάκκαρη σε αγώνα της στο Παρίσι

AP Photo/Andy Wong

Τον αποκλεισμό από την Μάρτα Κόστιουκ γνώρισε η Μαρία Σάκκαρη στη φάση των «16» του μονού στο Ολυμπιακό Τουρνουά του Παρισιού. Σε μια αναμέτρηση που κράτησε 2 ώρες και 47 λεπτά, με πολλές ανατροπές και δυνατές συγκινήσεις η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχασε με 2-1 (6-4, 6-7, 4-6) σετ και έμεινε με την πικρία του ανεκπλήρωτου ονείρου να διεκδικήσει ένα μετάλλιο. 

Έτσι η πορεία της στο μονό γυναικών ολοκληρώθηκε και πλέον έχει το διπλό με την Παπαμιχαήλ για να πετύχει τη διάκριση στο Παρίσι.

Η Σάκκαρη δεν μπήκε καλά στο ματς, καθώς δεν απέφυγε τα λάθη. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Κόστιουκ, η οποία της έσπασε δις το σερβίς και πήρε προβάδισμα τριών games. Στο τέταρτο game όμως η Σάκκαρη άρχισε να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή της.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να κατακτήσει πέντε σερί games, κάνοντας τρία service breaks στην Κόστιουκ. Η Ουκρανή μείωσε σε 5-4 με break, αλλά με τον ίδιο τρόπο η Σάκκαρη έκανε το 6-4 και πήρε το πρώτο σετ.

Η Κόστιουκ ξεκίνησε το δεύτερο σετ όπως και το πρώτο, με break στο σερβίς της Μαρίας, ενώ στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της. Η Σάκκαρη αυτή τη φορά απάντησε πιο άμεσα ισοφαρίζοντας σε 2-2. Ακολούθως οι δύο τενίστιρες συνέχισαν τα breaks η μια στο σερβίς της άλλης, φτάνοντας στο 4-4.

Στο ένατο game η Σάκκαρη έκανε το κρίσιμο κράτημα στο σερβίς της, ωστόσο η Κόστιουκ το επανέλαβε κάνοντας το 5-5. Το ματς οδηγήθηκε στο tie break, όπου η Κόστιουκ επικράτησε με 7-5 και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο τρίτο σετ η Κόστιουκ σέρβιρε πρώτη και η Σάκκαρη της έκανε break στο σερβίς της. Γρήγορα η Ουκρανή όμως έκανε την ανατροπή με 2-1 και έκανε ένα εκπληκτικό break στο τέταρτο game που ήταν το πιο σημαντικό για την κατάκτηση του τρίτου σετ.

Η Σάκκαρη έκανε ρελάνς και ισοφάρισε σε 3-3, ωστόσο η Κόστιουκ επικράτησε στο τέλος επικρατώντας με 6-4.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης