ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Καναδάς έκανε το «δώρο» στην εθνική Ελλάδας - Τα σενάρια της πρόκρισης

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο καρφώνει στο ισπανικό καλάθι

Evelyn Hockstein/Pool Photo via AP

Ο Καναδάς πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες φτάνοντας στο 93-83 κόντρα στην Αυστραλία για τον 1ο όμιλο του ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ κάνοντας δώρο... ελπίδας στην εθνική Ελλάδας. Και αυτό γιατί η γαλανόλευκη μπορεί ακόμη να ελπίζει σε πρόκριση στους «οκτώ». Ωστόσο, για να συμβεί αυτό θα πρέπει -αρχικά- να νικήσει τα «καγκουρό» την Παρασκευή (2/7, 14:30).

O Αρ Τζέι Μπάρετ των Τορόντο Ράπτορς σημείωσε 24 πόντους, με 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα στη νίκη των Καναδών, με 93-83, επί της Αυστραλίας που υπέστη την πρώτη ήττα της. Από 16 πόντους πρόσθεσαν για τον Καναδά, οι Ντίλον Μπρουκς και Σέι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ.

Από την Αυστραλία, ξεχώρισε ο 21χρονος ΝΒΑερ Τζος Γκίντεϊ των Σικάγο Μπουλς με 19 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Νταμπλ νταμπλ σημείωσε ο Τζοκ Λάντεϊλ με 16 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ 15 πόντους έβαλε ο Ντάντε Έξουμ.

Τα δεκάλεπτα: 26-28, 45-49, 72-70, 93-83

Σε τι ελπίζει η Εθνική

Σενάριο 1: Εάν η Ελλάδα νικήσει την Αυστραλία και η Ισπανία τον Καναδά, Εθνική μας Ομάδα θα είναι τρίτη σε ισοβαθμία με τους Αυστραλούς και θα έχει την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες του τουρνουά.

Σενάριο 2: Εάν η Ελλάδα νικήσει με διαφορά από 3 μέχρι 9 πόντους την Αυστραλία και ο Καναδάς επικρατήσει της Ισπανίας, η Εθνική μας Ομάδα θα είναι τρίτη σε ισοβαθμία με Αυστραλούς και Ισπανούς και θα μπορεί να προκριθεί ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες του τουρνουά.

Σενάριο 3: Εάν η Ελλάδα νικήσει με 10 ή περισσότερους πόντους την Αυστραλία και ο Καναδάς επικρατήσει της Ισπανίας, η Εθνική μας Ομάδα μπάσκετ θα είναι δεύτερη σε τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία και Ισπανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης