ΣΠΟΡ

Αυτή είναι η φωτογραφία των Ολυμπιακών Αγώνων - Γιατί έκλεψε τα «φώτα» στο Παρίσι και πώς τραβήχτηκε

Αυτή είναι η φωτογραφία των Ολυμπιακών Αγώνων - Γιατί έκλεψε τα «φώτα» στο Παρίσι και πώς τραβήχτηκε

Ο Γκραμπριέλ Μεντίνα... χορεύει με τα κύματα

AP Photo/Gregory Bull

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες βρίσκονται στην 4η μέρα τους με φουλ πρόγραμμα σε όλα τα αθλήματα, όμως, ήδη μία φωτογραφία έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και έχει χαρακτηριστεί ως «η εικόνα των Ολυμπιακών Αγώνων 2024».

Σύμφωνα με φωτογράφους που την αξιολόγησαν πρόκειται για την κορυφαία στιγμή μέχρι τώρα. «Είναι η φωτογραφία των Ολυμπιακών Αγώνων 2024», λένε χαρακτηριστικά για viral εικόνα του σέρφερ Γκραμπριέλ Μεντίνα... χορεύει με τα κύματα, που «στέκεται στον αέρα».

Ο Βραζιλιάνος σέρφερ Μεντίνα... χορεύει με τα κύματα στην περίφημη φωτογραφία μοιάζει να έχει... σταματήσει για λίγο στον αέρα, ακουμπώντας σε ένα σύννεφο, με τη σανίδα του να τον ακολουθεί, ενώ σηκώνει το χέρι και χαιρετάει τους υποστηρικτές του κατά μήκος της ακτής της Ταϊτής, δευτερόλεπτα αφότου κέρδισε την απίθανη βαθμολογία 9,9 -την καλύτερη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι μέχρι στιγμής.

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής φαίνεται σαν να αιωρείται στη φωτογραφία που τράβηξε ο Jérôme Brouillet, του AFP.


Ο Medina, 30 ετών, αγωνιζόταν εναντίον του Ιάπωνα Kanoa Igarashi στον πέμπτο γύρο του τρίτου γύρου του σερφ ανδρών, αναπληρώνοντας τη χαμηλή βαθμολογία 2,5 στο πρώτο κύμα του με ένα σχεδόν τέλειο 9,9 στο δεύτερο κύμα του.

Πώς τραβήχτηκε η φωτογραφία

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο φωτογράφος βρισκόταν σε μια βάρκα στο κανάλι, περιμένοντας υπομονετικά τον Μεντίνα να βγει από το πρόσωπο του κύματος στο τέλος της διαδρομής του, τραβώντας τη φωτογραφία ακριβώς τη στιγμή που ο αθλητής έδειχνε προς τον ουρανό και αποτυπώνοντας μια στιγμή που γρήγορα θα προκαλούσε παγκόσμια αίσθηση. Ο Μεντίνα έπλευσε με τη σανίδα του μέχρι την κορυφή του κύματος, καθώς ολοκλήρωσε το ρεκόρ του τη Δευτέρα.

Σε κλάσματα του δευτερολέπτου, έκανε το άλμα από την κορυφή του κύματος για να αιωρηθεί για λίγο στον αέρα, μοιάζοντας να στέκεται πάνω σε ένα σύννεφο, καθώς ο Brouillet απαθανάτισε τη στιγμή.

Η φωτογραφία χαρακτηρίστηκε από το περιοδικό TIME ως η «καθοριστική εικόνα των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2024». Ο Μεντίνα δημοσίευσε την εικόνα στον δικό του λογαριασμό στο Instagram, προσελκύοντας γρήγορα περισσότερα από 2,4 εκατομμύρια likes.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι αυτοί που σκέφτηκαν ότι η εικόνα πρέπει να έχει υποστεί επεξεργασία, μένοντας άναυδοι με το πώς όλα τα στοιχεία ενώθηκαν σε αυτό το κλάσμα του δευτερολέπτου.

«Αυτό είναι τρελό… μοιάζει ψεύτικο», έγραψε ο χρήστης του Twitter, ενώ ένας άλλο πρόσθεσε: «Ξέρεις ότι η εικόνα είναι ελίτ όταν ο κόσμος την αποκαλεί ψεύτικη.