ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Τζόκοβιτς μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο την τιτανομαχία με Ναδάλ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Τζόκοβιτς μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο την τιτανομαχία με Ναδάλ

Ο Σέρβος σταρ του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς

AP Photo/Andy Wong

Την πρόκριση στους «16» του Ολυμπιακού τουρνουά τένις πήρε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος επικράτησε άνετα με 2-0 σετ (6-1, 6-4) στην πρόωρη τιτανομαχία με τον Ραφαέλ Ναδάλ.

Η ιστορική μονομαχία έλαβε τέλος σε κάτι περισσότερο από μία ώρα με τον «Νόλε» να δείχνει ότι βρίσκεται σε πολύ ανώτερο επίπεδο από τον Ισπανό.

Ο Τζόκοβιτς, ο οποίος έχει κατακτήσει 24 τίτλους Grand Slam στο απλό αλλά κυνηγάει ένα ακόμα «άπιαστο» Ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο, δεν άφησε τίποτα στην τύχη.

Αντίθετα, έβαλε εξαρχής δύσκολα στον 38χρονο Ισπανό και πήρε το πρώτο σετ δίνοντας μόλις ένα game στον αντίπαλό του (6-1).

Ο Ναδάλ, ο οποίος έχει κυριαρχήσει σε αυτό το γήπεδο όσο κανένας άλλος παίκτης στην ιστορία του Ρολάν Γκαρός, κατάφερε να επιστρέψει στο δεύτερο και να ισοφαρίσει σε 4-4, προς τέρψη του φίλαθλου κοινού που είχε ετοιμαστεί για μια επική συνάντηση.

Παρά την επιστροφή του στο δεύτερο σετ, ωστόσο, ο Ναδάλ δεν είχε ακρίβεια και συνέπεια σε αυτό το επίπεδο και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να εμποδίσει τον 37χρονο Τζόκοβιτς να σφραγίσει τη νίκη με άσο.