ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πρεμιέρα με νίκη επί της Ρουμανίας με 14 - 7 για την Εθνική πόλο Ανδρών

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πρεμιέρα με νίκη επί της Ρουμανίας με 14 - 7 για την Εθνική πόλο Ανδρών

 Με το πέναλτι του Αγγελου Βλαχόπουλου (φωτογραφία) η Ελλάδα προηγήθηκε από το πρώτο δίλεπτο στον αγώνα της Εθνική Ρπυμανίας 

AP Photo/Luca Bruno

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού η Εθνική Ομάδα Πόλο Ανδρών μετά το ασημένιο μετάλλιο πριν από τρία χρόνια στο Τόκιο 

Παίζοντας σε ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού με παίκτη παραπάνω, αλλά και με εξαιρετική άμυνα επικράτησε 14-7 της Ρουμανίας, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων των Ολυμπιακών Αγώνων!

Πρώτος σκόρερ για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας ήταν ο Στέλιος Αργυρόπουλος με τέσσερα γκολ, με τους Βλαχόπουλο και Παπαναστασίου να προσθέτουν από δύο τέρματα.

Το επόμενο παιχνίδι για την Ελλάδα είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Τρίτη (30/07, 20:30), κόντρα στο Μαυροβούνιο.

Το ματς

Το ξεκίνημα του αγώνα από την Εθνική μας ομάδα, ήταν εξαιρετικό η οποία μπήκε δυναμικά στο ματς σε άμυνα και επίθεση, παίρνοντας από νωρίς το πάνω χέρι στο σκορ. Μαγικό ήταν το δεύτερο οκτάλεπτο με τους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου να κερδίζουν σημαντική διαφορά με τέρματα των Παπανικολάου, Γενηδουνιά, Αργυρόπουλου και Παπαναστασίου.

Διαφορετικό ήταν το σκηνικό στις αρχές της τρίτης περιόδου, εκεί όπου η «γαλανόλευκη» δυσκολεύτηκε επιθετικά όχι, όμως και αμυντικά. Ανέκαψε γρήγορα και μπήκε στην πισίνα για το τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο με στόχο να διατηρήσει τη διαφορά αυτή και να μην επιτρέψει στους Ρουμάνους να την απειλήσουν. Κάτι που το πέτυχαν, φτάνοντας στη νίκη με το τελικό 14-7!

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 5-9, 6-11, 7-14.