ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Προκρίθηκε η Μαρία Σάκκαρη - Επικράτησε της Κόβινιτς με 2-0 σετ

Η Μαρία Σάκκαρη

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Μαρία Σάκκαρη άνοιξε το πρόγραμμα της Κυριακής στο «Σουζάν Λενγκλέν» αντιμετωπίζοντας την Μαυροβούνια Ντάνκα Κόβινιτς με μια ημέρα καθυστέρηση, καθώς οι χθεσινοί αγώνες είχαν αναβληθεί λόγω της βροχόπτωσης στο Παρίσι.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην αντίπαλό της παραχωρώντας μόλις ένα game στο παιχνίδι, στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ, πριν τελειώσει τον αγώνα με 6-0, 6-1 ύστερα από 58 λεπτά αγώνα.

Στον β΄ γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά (φάση των «32») η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζεύγους ανάμεσα στις Εκατερίνα Αλεξαντρόβα και Γιουάν Γιου, που αγωνίζονται αργότερα την Κυριακή.

Στο πρώτο σετ η μετέπειτα νικήτρια έπαιζε, ουσιαστικά, μόνη: χάνοντας μόλις τρεις πόντους στο σερβίς της και «σπάζοντας» εκείνο της Κόβινιτς άλλες τρεις φορές έφτασε σε ένα εμφατικό 6-0 ύστερα από 24 λεπτά παιχνιδιού, με την Κόβινιτς να δυσκολεύεται πολύ να ακολουθήσει το ρυθμό, καθώς προερχόταν από πολύμηνη αποχή.

Στο δεύτερο σετ η Μαυροβούνια ξεκίνησε με break, στη μοναδική φορά που προηγήθηκε στον αγώνα. Η απάντηση της αντιπάλου της ήταν έξι συνεχή κερδισμένα games, αφού στο τελευταίο εξ αυτών χρειάστηκε να απαλείψει, συνολικά, 4 break points της Κόβινιτς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης