ΣΠΟΡ

«Κέρδισαν τους Ολυμπιακούς!»: Οι στολές της Μογγολικής αποστολής που έκλεψαν την παράσταση

«Κέρδισαν τους Ολυμπιακούς!»: Οι στολές της Μογγολικής αποστολής που έκλεψαν την παράσταση

Μέλος της Μογγολικής αποστολής.

Photo by Ryan Pierse/Getty Images

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που συμμετέχουν στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού «παρήλασαν» πάνω σε πλοιάρια για έξι χιλιόμετρα εντός του Σηκουάνα. Εντυπωσιακές εικόνες από την τελετή έναρξης κάνουν τον γύρο του κόσμου, με τις στολές των ολυμπιακών αποστολών να τραβούν επίσης το ενδιαφέρον του κοινού. 

Μία εξ αυτών ήταν της Μογγολικής αποστολής.

Με περίτεχνα κεντημένα γιλέκα, πλισέ φορέματα και αξεσουάρ εμπνευσμένα από την παραδοσιακή ενδυμασία της Μογγολίας, τα ρούχα των εκπροσώπων της χώρας της τελετής έναρξης και λήξης κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την πρώτη κιόλας στιγμή που δημοσιοποιήθηκαν.

Τα σχέδια είναι έργο της Michel&Amazonka, μιας εταιρείας ρούχων με έδρα το Ουλάν Μπατόρ. «Τα ρούχα εκφράζουν την ουσία της μογγολικής παράδοσης και κουλτούρας. Εκφράζουν το σύγχρονο φως» υποστηρίζει η μάρκα.

Η εταιρεία αποκάλυψε τα σχέδιά της δίνοντας στη δημοσιότητα εικόνες και βίντεο που θυμίζουν πολυτελή καμπάνια μόδας. Η ενδυμασία των αθλητών συνοδεύεται από τελετουργικά σκουλαρίκια και κεντημένες τσάντες, ενώ οι άνδρες σημαιοφόροι φορούν καπέλο τοξοβολίας, ζώνη και παραδοσιακές μογγολικές μπότες.

https://www.instagram.com/p/C88Zvl8ySZ4/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τα σχέδια ενσωματώνουν τα εθνικά χρώματα του μπλε, του κόκκινου και του λευκού, καθώς και διάφορα παραδοσιακά σχέδια και μοτίβα, συμπεριλαμβανομένου του συμβόλου «Soyombo» που εμφανίζεται στη σημαία της χώρας, αλλά και μοτίβα που συνδέονται με το Παρίσι και τους Αγώνες, όπως ο Πύργος του Άιφελ και η Ολυμπιακή φλόγα.

Η κατασκευή των ρούχων χρειάστηκε κατά μέσο όρο 20 ώρες το καθένα, σύμφωνα με την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή της Μογγολίας.

Οι στολές έχουν τραβήξει την προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι σχολιαστές της μόδας και του αθλητισμού χειροκρότησαν τα σχέδια. «Μόλις κέρδισαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες πριν καν ξεκινήσουν», είπε ο σχολιαστής μόδας Ράιαν Γιπ σε ένα βίντεο στο TikTok που προβλήθηκε πάνω από 2 εκατομμύρια φορές.

Στη σελίδα της μάρκας στο Instagram, οι χρήστες επαίνεσαν περαιτέρω τα ρούχα. «Η πιο όμορφη στολή μέχρι τώρα», διάβασε ένα σχόλιο. «Τόσο περίπλοκα και όμορφα σχέδια!» έγραψε ένας άλλος χρήστης.

https://www.instagram.com/p/C9mUSeAxPfC/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η εταιρεία ιδρύθηκε από τις αδερφές Michel Choigaalaa και Amazonka Choigaalaa, η Michel&Amazonka σχεδίασε στο παρελθόν τα ρούχα της Μογγολικής ομάδας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου 2022 και τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, όπου η χώρα κέρδισε ένα ασημένιο και τρία χάλκινα μετάλλια.

Με πληροφορίες από: «Μόλις κέρδισαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες»: Το Διαδίκτυο γίνεται τρελό για τα ρούχα της Μογγολίας Παρίσι 2024