ΣΠΟΡ

Ολυμπιακή «πρωτιά» για τη Ρουμανική αποστολή - Παντρεμένο ζευγάρι κράτησε τη σημαία

Η ολυμπιακή αποστολή της Ρουμανίας.

AP Photo/Luca Bruno

Η τελετή έναρξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού τα είχε όλα: υπερθέαμα, μουσική, χορό, χρώμα, βροχή και πρωτοτυπία.

Πριν καν ξεκινήσει το διαγωνιστικό τμήμα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού, ήδη από την τελετή έναρξή τους, κατέγραψε πρωτιές.

Οι Ρουμάνοι αθλητές κωπηλασίας Ionela-Livia Cozmiuc και Marius Cozmiuc έκαναν μια ιστορική πρωτιά στην τελετή έναρξης την Παρασκευή στο Παρίσι, και έγιναν το πρώτο παντρεμένο ζευγάρι που κρατούσαν τη σημαία της χώρας τους στην Παρέλαση των Εθνών.

Ο Marius Cozmiuc κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στην κωπηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 και η Ionela Livia Cozmiuc είναι δύο φορές Ολυμπιονίκης στο διπλό σκιφ (έκτη το 2020, όγδοη το 2016), δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια ελαφρών βαρών, ενώ κέρδισε και το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022 στο μονό σκιφ.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να είμαστε οι σημαιοφόροι. Δεν το περιμέναμε, αλλά κάθε ολυμπιονίκης το ονειρεύεται, οπότε είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα το κάνουμε μαζί ως οικογένεια», δήλωσε η Ionela Livia Cozmiuc στην Ολυμπιακή Υπηρεσία Πληροφοριών.

Οικογενειακή υπόθεση

«Είναι οι τρίτοι Ολυμπιακοί μας μαζί ως ζευγάρι. Ήμασταν μαζί στο Ρίο (το 2016), μετά στο Τόκιο (2020) και τώρα εδώ» πρόσθεσε η Ionela Cozmiuc, τονίζοντας ότι εκείνη και ο σύζυγός της δεν είναι οι μόνοι από την οικογένεια που συμμετέχουν στη φετινή Ολυμπιάδα.

«Ο αδερφός μου και η κουνιάδα μου είναι επίσης στην ομάδα. Αλλά και η αδελφή της κουνιάδας μου κέρδισε πέρυσι τον παγκόσμιο τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας U19. Άρα, είμαστε μια μικρή οικογένεια στη μεγάλη οικογένεια της ρουμανικής ομάδας κωπηλασίας».

Οι Cozmiucs είναι χαρούμενοι που αγωνίζονται στο ίδιο άθλημα και μοιράζονται την τιμή να είναι σημαιοφόροι, αλλά αυτοί και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας τους έχουν έναν κανόνα στο δείπνο: Δεν μιλάμε για τη δουλειά.

«Προσπαθούμε να μην το κάνουμε. Έχουμε πολλά θέματα, φυσικά, αλλά όλα τελειώνουν με μια ιστορία κωπηλασίας. Ακόμα κι αν βγούμε για φαγητό, για παράδειγμα. Ο αδερφός μου είπε κάποτε ότι ο πρώτος που θα άρχιζε να μιλάει για την κωπηλασία θα πλήρωνε το δείπνο. Τελικά το πλήρωσε εγώ», είπε η Ionela Cozmiuc αστειευόμενη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης