ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί: Για τρομοκρατικό χτύπημα σε βάρος ισραηλινών προειδοποιεί ο ΥΠΕΞ της χώρας

Ισραηλινοί παρακολουθούν τον αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ Ισραήλ και Μάλι, στις 24 Ιουλίου 2024, στο Παρίσι. 

AP Photo/Rebecca Blackwell

Την ανησυχία του για ένα πιθανολογούμενο τρομοκρατικό χτύπημα με στόχο την ισραηλινή αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, εκφράζει με επιστολή του ο Ισραηλινός υπουγός Εξωτερικών Ίσραελ Κατς. 

Σε επιστολή του προς τον Γάλλο ομόλογό του Στεφάν Σεζουρνέ προειδοποιεί για ένα σχέδιο επίθεσης που υποστηρίζεται από το Ιράν.

«Υπάρχουν εκείνοι που προσπαθούν να υπονομεύσουν τον εορταστικό χαρακτήρα αυτού του χαρμόσυνου γεγονότος», γράφει ο Κατς. «Έχουμε αυτή τη στιγμή εκτιμήσεις σχετικά με την πιθανή απειλή που αποτελούν οι ιρανοί τρομοκρατικοί πληρεξούσιοι και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις που στοχεύουν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις εναντίον μελών της ισραηλινής αποστολής και Ισραηλινών τουριστών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων».

Ο Κατς εκφράζει «ευγνωμοσύνη» στους Γάλλους αξιωματούχους για τα «πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας» για την προστασία των Ισραηλινών στους Αγώνες, καθώς και για την απόρριψη εκκλήσεων από τη γαλλική κυβέρνηση να απαγορεύσει το Ισραήλ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν παράσχει στους 88 Ισραηλινούς αθλητές 24ωρη προστασία, ενώ φρουρούνται επίσης και από πράκτορες της ισραηλινής υπηρεσίας Shin Bet.

Με πληροφορίες από: Israel warns France of plot by ‘Iranian terrorist proxies’ to attack Israelis at Olympics

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης