ΣΠΟΡ

Αγχωτική νίκη για τον ΠΑΟΚ κόντρα στη Μπάνια Λούκα - «Ανοιχτή» η πρόκριση

Αγχωτική νίκη για τον ΠΑΟΚ κόντρα στη Μπάνια Λούκα - «Ανοιχτή» η πρόκριση
ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Ελέγχοντας το ματς στη μεγαλύτερη διάρκειά του, χωρίς να του λείπουν ωστόσο τα λάθη, ο ΠΑΟΚ επικράτησε απόψε (24/7) στην Τούμπα επί της Μπόρατς Μπάνια Λούκα με 3-2, στην πρώτη αναμέτρηση του Β΄ προκριματικού γύρου του Champions League. 

Αποτέλεσμα που του δίνει μεν προβάδισμα πρόκρισης για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενόψει της ρεβάνς της επόμενης Τετάρτης (31/7, 22:00) στη Βοσνία, από την άλλη, όμως, δεν του επιτρέπει να... ησυχάσει.

Δύο γκολ για τον «δικέφαλο» πέτυχε ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης (17', 39') και ένα ο Γουίλιαμ Τροοστ - Εκόνγκ (51'). Ο Σεμπάστιαν Ερέρα στο 22' και ο Ένβερ Κουλάσιν στο 45'+3, σκόραραν για την Μπόρατς.

Στην πρώτη, ουσιαστική, ευκαιρία του, ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με τον Κουλιεράκη. Ο 20χρονος διεθνής κεντρικός αμυντικός έστειλε, με κεφαλιά, την μπάλα στα δίχτυα στο 17ο, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Κουλιεράκης ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής σε φάση επίθεσης των Βόσνιων. Ο Κοτάρσκι μπλόκαρε σουτ της Μπόρατς, ο αμυντικός του ΠΑΟΚ έπεσε με τα χέρια πάνω στον τερματοφύλακά του, με συνέπεια, με την υπόδειξη του VAR, να καταλογιστεί πέναλτι. Ο Ερέρα βρέθηκε στα έντεκα βήματα, απέναντι στον Κοτάρκι, στο 22' και έκανε το 1-1.

Ο «Δικέφαλος» πήρε εκ νέου τα ηνία στο σκορ στο 39'. Η φάση ξεκίνησε με κλέψιμο του Τάισον, η μπάλα κατέληξε στον Οζντόεφ, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Σισκόφσκι. Ο Κουλιεράκης, όμως, πήρε το «ριμπάουντ» και με κεφαλιά, «έγραψε» το 2-1.

Στο 44' ο Οζντόεφ καθυστέρησε από το ύψος του πέναλτι και δεν μπόρεσε να τριπλασιάσει τα τέρματα του ΠΑΟΚ. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, με αντεπίθεση, η Μπόρατς Μπάνια Λούκα εκμεταλλεύτηκε αμυντική αδράνεια των «ασπρόμαυρων» και στο 45'+3 ο Κουλάσιν ισοφάρισε σε 2-2.

Δυναμικά επέστρεψε ο ΠΑΟΚ για το δεύτερο μισό της αναμέτρησης και στο 51' έγινε και πάλι «αφεντικό» στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Εκόνγκ «έπιασε» την κεφαλιά και «έγραψε» το 3-2.

Στο 77' μόνος σε κενή εστία, ο Σαμάτα δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και ο Κουλάσιν έδιωξε στέλνοντας την μπάλα στο δεξί δοκάρι.

*Θεατής του αγώνα από την κερκίδα ήταν, λόγω τιμωρίας του από τον Α' προκριματικό γύρο, ο προπονητής των Βόσνιων, Μλάντεν Ζίζοβιτς. Τον αντικατέστησε στον πάγκο ο βοηθός του, Μπόγιαν Πουζίγκατσα.

*200 περίπου υποστηρικτές της Μπόρατς παρακολούθησαν διά ζώσης το ματς από τη θύρα 8 του γηπέδου της Τούμπας.

Διαιτητής: Σμάιτς (Σλοβενία)
Κίτρινες: Σβαμπ - Μέγερς, Χάσουκιτς
Κόκκινες: -

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Σάστρε, Μπάμπα, Οζντόεφ (68’ Καμαρά), Σβαμπ (85’ Τσιγγάρας), Ντεσπόντοφ (69’ Ζίφκοβιτς), Μουργκ (60’ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Μπράντον (68’ Σαμάτα).

ΜΠΟΡΑΤΣ ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ (Μπόγιαν Πουζίγκατσα): Σισκόφσκι, Ερέρα, Καρολίνα, Μέγερς, Κβρζιτς (72’ Χρέλια), Σκόρουπ, Γκράχοβατς, Βούκοβιτς (89’ Κάβιτς), Σάβιτς, Κουλάσιν, Λούκιτς (89’ Χάσουκιτς).