ΣΠΟΡ

Εθνική Αγγλίας: Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ψάχνει νέο προπονητή μέσω... αγγελίας

Ο πρώην προπονητής της Εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ AP Photo

Αγγελία εργασίας με σκοπό να αναζητήσει τον κατάλληλο υποψήφιο για τον πάγκο της εθνικής Αγγλίας, μετά την αιφνίδια παραίτηση του πρώην προπονητή της ομάδας Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, έβαλε η FA (Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία), προκειμένου να βρεθεί αισίως ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός στα «τρία λιοντάρια».

Τρεις ημέρες μετά την παραίτηση του πρώην προπονητή Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, η FA δήλωσε ότι «έχει ήδη εντοπίσει έναν αριθμό υποψηφίων», αλλά αναζητά έναν προπονητή που θα μπορέσει να κερδίσει το πρώτο μεγάλο τρόπαιο της Αγγλίας στους άνδρες από το 1966, αναφέρει το Sky News.

Η περιγραφή της θέσης και οι... απαιτήσεις

Σύμφωνα με την περιγραφή της θέσης, ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει επίσης να διασφαλίσει ότι η Αγγλία «κατατάσσεται σταθερά ως μία από τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο».

Ο επόμενος προπονητής της Αγγλίας θα πρέπει επίσης να έχει «σημαντική εμπειρία στο αγγλικό ποδόσφαιρο, με ισχυρό ιστορικό αποτελεσμάτων στην Premier League ή και σε κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν βιογραφικό έως τις 2 Αυγούστου, με το επόμενο επίσημο παιχνίδι της Εθνικής να είναι στη διοργάνωση του Nation League ενάντια στην εθνική Ιρλανδίας στις 7 Σεπτεμβρίου.

Οι πιθανοί διάδοχοι

Κάποια από τα ονόματα που ακούγονται για την πιθανή διαδοχή της θέσης στον πάγκο της Εθνικής, είναι ο προπονητής της Νιούκαστλ Έντι Χάου αλλά και ο πρώην προπονητής της Τσέλσι και της Μπράιτον, Γκράχαμ Πότερ.

Επίσης, ακούγεται ότι έχει προταθεί και ο πρώην προπονητής της Τσέλσι, Μαουρίσιο Ποτσετίνο.

Ο προπονητής της Αγγλίας U21, Λι Κάρλσλεϊ, θα μπορούσε επίσης να ακολουθήσει τα βήματα του προηγούμενου προπονητή και να γίνει ανώτερος προπονητής, αναφέρει το δημοσίευμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης