ΣΠΟΡ

Ο Τζόκοβιτς επικράτησε του Μουσέτι και ετοιμάζεται για τον τελικό του Γουίμπλετον με τον Αλκαράθ

AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Ο επτά φορές πρωταθλητής του Γουίμπλεντον, Νόβακ Τζόκοβιτς, έδωσε μία μοναδική παράσταση στα ημιτελικά για να επικρατήσει του Ιταλού, Λορέντσο Μουσέτι, με 6-4, 7-6(2), 6-4 και να προκριθεί στον δέκατο τελικό της καριέρας του στο φημισμένο Γκραν Σλαμ, όπου θα συναντήσει τον κάτοχο του τίτλου, Κάρλος Αλκαράθ, σε μία συναρπαστική επανάληψη του τελικού του 2023.

Με το κεντρικό κορτ να γεμίζει ακόμα μετά τη νίκη του Αλκαράθ επί του Ντανίλ Μεντβέντεφ, λίγο νωρίτερα, ο Σέρβος έκανε μπρέικ μετά από έναν εκπληκτικό ράλι 26 χτυπημάτων στο έκτο γκέιμ του πρώτου σετ.

Ο 37χρονος σήκωσε τα χέρια του και ζήτησε περισσότερη ενθάρρυνση από το κοινό, αλλά αυτή η κίνηση έδωσε ώθησε στον Μουσέτι να αντιδράσει, καθώς ο 22χρονος έκανε μπρέικ για το 4-5 με ένα δυναμικό φόρχαντ. Ωστόσο ένα ασταθές σέρβις γκέιμ χάρισε το πρώτο σετ στον Τζόκοβιτς.

Ο Μουσέτι σύντομα αντέδρασε και κέρδισε έδαφος στο δεύτερο σετ, μετά από ένα εκπληκτικό μπακχάντ που του χάρισε το προβάδισμα με 3-1, αλλά ο Τζόκοβιτς ήταν ατάραχος καθώς ανέκτησε το χαμένο έδαφος και ανεβάζοντας στροφές στο τέλος χαμογέλασε στο τάι μπρέικ.

Με τη συμμετοχή του στον έκτο διαδοχικό τελικό Γουίμπλεντον και στον πρώτο του σε μία ασυνήθιστα ασταθή σεζόν να βρίσκεται στον... ορίζοντα, ο 24 φορές πρωταθλητής Γκραν Σλαμ εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για μπρέικ στο πρώτο γκέιμ του τρίτου σετ με ένα μπακχάντ διαγώνιο νικητήριο χτύπημα.

Στη συνέχεια δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης, πριν σταματήσει μία καθυστερημένη προσπάθεια ανατροπής από τον Ιταλό και να σώσει ένα μπρέικ πόιντ, επικρατώντας στο τέταρτο ματς πόιντ, όταν ο Ιταλός έστειλε τη μπάλα εκτός ορίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης