ΣΠΟΡ

Οι UEFA All Stars «λύγισαν» τους Έλληνες «Legends» του 2004

Οι UEFA All Stars «λύγισαν» τους Έλληνες «Legends» του 2004
Eurokinissi Sports

«Μνήμες» του... 2004 αναβίωσαν στο υπέροχο επετειακό φιλικό ανάμεσα στους Έλληνες «Legends» που κατέκτησαν το EURO 2004 και τους All Stars της UEFA, για την συμπλήρωση 20 χρόνων απ’ τον άθλο της Εθνικής Ομάδας στα γήπεδα της Πορτογαλίας, αλλά και για να τιμηθεί κι ο σπουδαίος Ότο Ρεχάγκελ.

Αυτός ήταν κι ο λόγος που το παιχνίδι διεξήχθη υπό την αρωγή της UEFA στο Έσσεν της Γερμανίας, τη γενέτειρα του Ρεχάγκελ, όπου χιλιάδες φίλαθλοι Έλληνες και Γερμανοί έδωσαν δυναμικό «παρών» για να τιμήσουν τον σπουδαίο Γερμανό τεχνικό.

Οι UEFA All Stars επικράτησαν με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή σε ένα ματς που είχε... πάθος και λάμψη απ’ το παρελθόν ανάμεσα σε τεράστιους σούπερ σταρς του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Οι Έλληνες (αφού είδαν πρώτα το καταπληκτικό γκολ του Κατσουράνη με γυριστό στο 13’ να ακυρώνεται ως... οφσάιντ), άνοιξαν το σκορ στο 14’ με πλασέ του Γιαννακόπουλου από υπέροχη ασίστ του Καραγκούνη.

Στο 25’ ο Χαριστέας δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τζέιμς και στην επανάληψη οι All Stars έκαναν την... ανατροπή με τα γκολ των Φίγκο (51’) και Λουίς Γκαρσία (71’).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΛΛΗΝΕΣ LEGENDS 2004 (Ότο Ρεχάγκελ):
Νικοπολίδης (34’ Χαλκιάς, 60’ Κατεργιαννάκης), Φύσσας, Καψής (41’ Νταμπίζας), Δέλλας (22’ Γκούμας), Σεϊταρίδης, Νταμπίζας, Ζαγοράκης (41’ Τσιάρτας), Γιαννακόπουλος (41’ Λάκης), Κατσουράνης, Καραγκούνης (65’ Χαριστέας), Χαριστέας (53’ Παπαδόπουλος).

UEFA ALL STARS: Τζέιμς, Σιλβέστερ, Ματεράτσι, Κάμπελ, Κιν, Μακελελέ, Εσιέν, Ζέεντορφ, Σανιά, Φίγκο, Κλάιφερτ. Αγωνίστηκαν ακόμη και οι Λέμαν, Σανιά, Φέρντιναντ, Γκαλάς, Μεντιέτα, Ντεσαγί, Παουλέτα, Κιν, Καρεμπέ, Φερνάντο Γιορέντε και Λουίς Γκαρθία.

***Πριν από την έναρξη του επετειακού αγώνα της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου που κατέκτησε το Euro 2004, με τους UEFA All Stars, στο Έσσεν, ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, προσέφερε ως δώρο προς τον «στρατηγό» Ότο Ρεχάγκελ ένα συλλεκτικό ασημένιο νόμισμα που εκδόθηκε σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ