ΣΠΟΡ

UEFA: Τιμωρία δύο αγωνιστικών στον Τούρκο Ντεμιράλ για το χαιρετισμό των Γκρίζων Λύκων

Ο Τούρκος ποδοσφαιριστής Μερίχ Ντεμιράλ πανηγυρίζει με τον «χαιρετισμό του λύκου».

AP Photo

Τιμωρία δύο αγωνιστικών επέβαλε η UEFA  Tούρκο αμυντικό Μερίχ Ντεμιράλ για το σήμα των Γκρίζων Λύκων στον αγώνα της φάσης των 16 του EURO 2024 με την Αυστρία

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο Τούρκος ποδοσφαιριστής χάνει την αναμέτρηση με την Ολλανδία και εφόσον η Τουρκία προκριθεί στον ημιτελικό δεν θα μπορεί να αγωνιστεί και σε αυτή την αναμέτρηση.

Οι πληροφορίες για την βαριά καμπάνα από την UEFA άρχισαν να κυκλοφορούν από χθες αλλά επιβεβαιώθηκαν σήμερα (5/7). Νωρίτερα η Τουρκία είχε σπεύσει να τα διαψεύσει.

Η υπόθεση του Ντεμιράκ έχει προκαλέσει διπλωματική ένταση ανάμεσα στην Άγκυρα και το Βερολίνο. Την Πέμπτη (4/7) ο πρέσβης της Τουρκίας στο Βερολίνο εκλήθη στο ομοσπονδιακό υπουργείο Εξωτερικών, σε απάντηση αντίστοιχης ενέργειας, του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών σε βάρος του Γερμανού πρέσβη στην 'Αγκυρα. Προηγουμένως, η τουρκική κυβέρνηση είχε κατηγορήσει την Γερμανία για «ξενοφοβία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ερντογάν τροποποίησε το πρόγραμμά του για να δώσει το παρών στην αναμέτρηση Τουρκίας - Ολλανδίας το Σάββατο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης