ΣΠΟΡ

EURO 2024: Ένα ημίχρονο άντεξε η Γεωργία - Πρόκριση με «τεσσάρα» η Ισπανία

EURO 2024: Ένα ημίχρονο άντεξε η Γεωργία - Πρόκριση με «τεσσάρα» η Ισπανία

Ο Ισπανός Νίκο Ουίλιαμς πανηγυρίζει  το 3ο γκολ της ομάδας του εναντίον της Γεωργίας

AP Photo/Frank Augstein

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ (αυτογκόλ Λε Νορμάντ στο 18΄), η Ισπανία νίκησε 4-1 τη Γεωργία στην Κολονία και προκρίθηκε στους «8» του EURO 2024, με ακόμα μία πειστική εμφάνιση.

Οι Ρόδρι (39΄), Φαμπιάν Ρουϊθ (51΄), Γουϊλιαμς (75΄) και Όλμο (82΄) υπέγραψαν την επικράτηση της «Ρόχα» που θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία στον προημιτελικό της 5ης Ιουλίου, στη Στουτγκάρδη.

Στο 18΄ με την καρτοχή της μπάλας πάνω από 85% σε ισπανικά πόδια και τους Γεωργιανούς να έχουν αλλάξει στο διάστημα αυτό όλες κι όλες 14 πάσες (έναντι 170 των Ισπανών), η ομάδα του Βίλι Σανιόλ κατάφερε να βγει για πρώτη φορά στην αντεπίθεση. Ο Κβαρατσκέλια έκλεψε και μοίρασε δεξιά στον Κακαμπάτζε ο οποίος σέντραρε στην «καρδια» της ισπανικής άμυνας. Ο Λε Νορμάντ προσπάθησε άτσαλα να απομακρύνει και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Το απόλυτο σοκ, μετά από 17 λεπτά «μονόλογου» της «Ρόχα» που είχε στήσει πολιορκία έξω από την περιοχή του Μαμαρντασβίλι, με τον γκολκίπερ της Βαλένθια να επεμβαίνει σωτήρια στην προσπάθεια του Καρβαχάλ μόλις στο 10΄! Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο για να «συνέλθει» η Ισπανία. Σταδιακά απέκτησε ξανά πλήρη έλεγχο, η πολιορκία ξεκίνησε ξανά και η ισοφάριση ήταν θέμα χρόνου. Στο 39΄ μετά καταπληκτικό συνδυασμό η μπάλα έφτασε αριστερά στον Γουϊλιαμς, ο οποίος την έστρωσε στο ύψος της περιοχής στον Ρόδρι κι αυτός την έστειλε στα δίχτυα.

Νωρίς στο β΄ ημίχρονο, είχαν έρθει τα πάνω-κάτω. Στο 51΄ από σέντρα του Γιαμάλ, ο Φαμπιάν Ρουϊθ έγραψε με κεφαλιά το 2-1. Το ματς είχε πάρει τη ροή που άπαντες περίμεναν. Οι Γεωργιανοί με ηγέτη τον εκπληκτικό Κβαρατσέλια κέρδισαν το σεβασμό όλων και απόλυτα δίκαια, αφού η ίδια ομάδα πριν από 11 μήνες είχε χάσει 7-1 στην Τιφλίδα από τους Ισπανούς. Απόψε στην Κολονία έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Απέναντί της, όμως, βρέθηκε αυτή η ανεξάντλητη πηγή ταλέντων που εκπροσωπεί εδώ και 20 χρόνια τις πιο σύγχρονες ποδοσφαιρικές τάσεις στον πλανήτη. Στο εφετινό ΕURO 2024 μας παρουσίασε τον απίθανο Νίκο Γουϊλιαμς κι αυτός μας... αντάμειψε με ένα υπέροχο γκολ με ατομική προσπάθεια και άψογη εκτέλεση στο 75΄. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 83΄ ο Ντάνι Όλμο με ακόμα μία έξοχη προσπάθεια και αριστερό σουτ από το ύψος της περιοχής.


Διαιτητής: Φρανσουά Λετεξιέ (Γαλλία)
Κίτρινες: Νταβιτασβίλι - Μοράτα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουϊς ντε λα Φουέντε): Ουνάι Σιμόν, Καρβαχάλ (81΄ Χεσούς Νάβας), Λε Νορμάντ, Λαπόρτ, Κουκουρέγια (66΄ Γκριμάλντο), Φαμπιάν Ρουϊθ (81΄ Μερίνο), Ρόδρι, Πέδρι (52΄ Όλμο), Γιαμάλ, Μοράτα (67΄ Ογιαρθάμπαλ), Νίκο Γουϊλιας

ΓΕΩΡΓΙΑ (Βίλι Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε, Γκβελεσιάνι (78΄ Κβεκβεσκίρι), Κάσια, Λοτσοσβίλι (63΄ Τσιταϊσβίλι), Ντβάλι, Τσακβετάτζε (63΄ Νταβιτασβίλι), Κοτσορασβίλι, Κιτεϊσβίλι (41΄ λ.τρ. Αλτουνασβίλι), Μικαουτάτζε (78΄ Ζιβζιβάτζε), Κβαρατσκέλια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ