ΣΠΟΡ

Ντομινίκ Γουίλκινς: Ήταν δύσκολο να κάνω κάτι που δεν είχε ξανακάνει ο Παναθηναϊκός

Τον Ντομινίκ Γουίλκινς συνάντησε το CNN Greece στην Costa Navarino, όπου βρέθηκε για την καλοκαιρινή λειτουργία του NBA Basketball School.

Ο Ντομινίκ Γουίλκινς αγωνίστηκε για τον Παναθηναϊκό την περίοδο 1995-1996 όταν η ομάδα κατέκτησε και τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο – κάτι που συνδυάστηκε με την παρουσία του στην ομάδα. Η έλευση του σπουδαίου Αμερικανού παίκτη ανέβασε το επίπεδο της ομάδας, προσφέροντας ανεκτίμητη εμπειρία και ποιότητα στο παρκέ.

Ο Γουίλκινς γιόρτασε με παιδιά, αλλά και ενήλικες, στην εκδήλωση του NBA Basketball School, ανταλλάσσοντας μαζί τους πάσες, κάνοντας σουτ και βαρόντας βολές. Στο περιθώριο αυτής της μεγάλης γιορτής, συνομίλησε με το CNN Greece, ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις που του έθεσαν οι μικροί του θαυμαστές, υπέγραψε αυτόγραφα και μοίρασε χαρά στους παρευρισκόμενους, που είχαν την τύχη να συναντήσουν έναν αληθινό θρύλο τού NBA.

Τι είναι το NBA Basketball School

Το NBA Basketball School ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Costa Navarino πέρσι και αποτελεί την πρώτη συνεργασία του NBA με έναν τουριστικό προορισμό στην Ευρώπη. Το NBA Basketball School είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του τμήματος International Basketball Operations του NBA, με ενεργούς αλλά και με πρώην προπονητές του NBA, με παίκτες, καθώς και με ειδικούς στην ανάπτυξη παικτών. Tο πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά, καθώς και σε ενήλικες, και έχει σχεδιαστεί για να εμπνεύσει νέους παίκτες στο άθλημα και παράλληλα, για να παρουσιάζει τις δυνατότητες των παικτών.

Το NBA Basketball School «τρέχει» ήδη, για δεύτερη χρονιά στην Costa Navarino, έως τις 15 Σεπτεμβρίου, με ένα δυναμικό πρόγραμμα για επίδοξους παίκτες μπάσκετ όλων των ηλικιών. Αυτή ήταν και η αφορμή για τη μία και αποκλειστική εμφάνιση του Ντομινίκ Γουίλκινς, 9 φορές NBA All-Star και Greek League Hall of Famer, τον οποίο και συναντήσαμε σε μία κατ’ ιδίαν συζήτηση.

Τι δήλωσε ο Ντομινίκ Γουίλκινς αποκλειστικά στο CNN Greece:

Το ψευδώνυμό σου ήταν Human Highlight Film. Το είδαμε αυτό και όταν αγωνιζόσουν για τον Παναθηναϊκό το 1996. Ποιο ήταν το highlight σου από εκείνη τη χρονιά και τι θέλεις να πεις στους οπαδούς του Παναθηναϊκού που σε θυμούνται πάντα με αγάπη;

Ήταν μια υπέροχη, διασκεδαστική χρονιά. Ήμασταν πολύ καλά εκείνη τη χρονιά. Αν δεν είχα έναν τραυματισμό, νομίζω πως θα είχαμε κερδίσει όλους τους τίτλους. Αλλά είχαμε κάποιους τραυματισμούς μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου. Σε κάθε περίπτωση, ήταν μια εξαιρετική χρονιά, για την οποία ακόμα και σήμερα οι άνθρωποι μιλούν ακόμα.

Mετά τις τεράστιες νίκες που έκανε ο Παναθηναϊκός τόσο στο Final Four, όσο και απέναντι στον Ολυμπιακό για το Πρωτάθλημα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δήλωσε πως ο Κέντρικ Ναν, ένας παίκτης που ήρθε όπως εσύ στον Παναθηναϊκό, είναι ο δεύτερος καλύτερος ξένος παίκτης που ήρθε ποτέ στην Ελλάδα -μετά από εσένα. Πώς νιώθεις για τον σεβασμό και την αγάπη που τρέφει για σένα η οικογένεια Γιαννακόπουλου;

Πρώτα από όλα, ο Κέντρικ Ναν είναι ένας καλός σκόρερ. Δεν εκπλήσσομαι που σκόραρε αρκετά καλά εδώ, στην Ελλάδα. Αλλά για μένα το δύσκολο ήταν να κάνω κάτι που δεν είχε ξανακάνει ο Παναθηναϊκός - και αυτό ήταν να κατακτήσω έναν τίτλο στην Ευρωλίγκα. Η οικογένεια Γιαννακόπουλου, ήταν αυτή που με έπεισε να έρθω εδώ για να παίξω. Οπότε τους οφείλω πολλά ευχαριστώ για αυτό.

Πόσο διαφορετικό είναι για εσάς τώρα που διδάσκετε για πάθος και μεγαλείο στα νέα παιδιά από το NBA Academy;

Ελπίζω τα νέα παιδιά σήμερα να μάθουν από τις εμπειρίες μας. Γιατί, ξέρετε, παίζαμε σε μια εποχή που αγωνιζόμασταν πραγματικά. Όλα αφορούσαν στην ομάδα, όχι στις προσωπικότητες. Η διασκέδαση για το παιχνίδι κυριαρχούσε. Ελπίζουμε, λοιπόν, οι νέοι μπορούν να μάθουν από αυτό.

Είναι η πρώτη φορά που βρίσκεσαι στην Costa Navarino; Τι πιστεύεις για τον αθλητικό τουρισμό;

Ναι, είναι η πρώτη μου φορά στην Costa Navarino και είναι ένα υπέροχο μέρος. Είναι αλήθεια πως ο αθλητικός τουρισμός μεγαλώνει. Και αυτό το βλέπω από τότε που αγωνιζόμουν στην Ελλάδα. Αυξάνεται τα τελευταία 30 χρόνια συνεχώς. Και μπορείτε να το καταλάβετε αυτό και από το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει πλέον επτά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Αυτό είναι κάτι εξαιρετικά σπουδαίο.

Να θυμηθούμε πως ο Nτομινίκ Γουίλκινς ήρθε στον Παναθηναϊκό ως η κορυφαία μεταγραφή στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ και δικαίωσε τις προσδοκίες οδηγώντας τους «πράσινους» στην πρώτη τους Ευρωλίγκα. Ο ίδιος δεν ξεχνά τον Παναθηναϊκό και πάντοτε μιλάει με θαυμασμό για τους «πράσινους», αφού και στο περιθώριο της συζήτησης που είχαμε μαζί του, δήλωσε πως το «τριφύλλι» έχει την καλύτερη κερκίδα που έχει συναντήσει.

Οι επόμενοι θρύλοι του NBA

Αξίζει να σημειωθεί πως, για την περίοδο 30 Ιουνίου έως 17 Αυγούστου, οι συμμετέχοντες στο ΝΒΑ Basketball School θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά του αθλήματος από τον πρώην παίκτη του NBA και No1 στα ΝΒΑ draft, Michael Bradley, ο οποίος θα διευθύνει το καλοκαιρινό πρόγραμμα. Οι νεαροί παίκτες του ΝΒΑ Basketball School ηλικίας 6-18 ετών θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα 3 έως 7 ημερών, ενώ οι ενήλικες θα απολαμβάνουν καθημερινές απογευματινές ωριαίες προπονήσεις. Με την εγγραφή στο πρόγραμμα, όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν ένα NBA T-shirt, ενώ όσοι παρακολουθήσουν το πλήρες πρόγραμμα (6 ή 7 ημέρες) θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής από το NBA Basketball School και ένα δώρο από το NBA.

Και μία αίσθηση από ολυμπιακό ιδεώδες αυτό το καλοκαίρι

Για να γιορτάσει η Costa Navarino τη φετινή ολυμπιακή χρονιά και με στόχο την εμφύσηση του αθλητισμού στις νεαρές ηλικίες, δημιούργησε ένα sports camp για παιδιά και νέους ηλικίας 6-15 ετών. Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής διαμονής τους στον προορισμό, οι νέοι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετέχουν στο 5θήμερο camp και να δοκιμάσουν 10 διαφορετικά αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων. Από τις 15 Ιουλίου έως τις 16 Αυγούστου, όσοι συμμετέχουν στο sports camp και υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων προπονητών, θα έρθουν σε επαφή με αθλήματα όπως μπάσκετ, τένις, ενόργανη & ρυθμική γυμναστική, τοξοβολία, ποδόσφαιρο, αναρρίχηση, beach volleyball, κολύμβηση, υδατοσφαίριση (water polo), όπως και γκολφ και θα ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους. Περισσότερες πληροφορίες για τα sports camps, μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης