ΣΠΟΡ

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μίλτος Τεντόγλου - «Εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μίλτος Τεντόγλου - «Εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού

Ο Μίλτος Τεντόγλου

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

«Κυρίαρχος στέφθηκε» ο Μίλτος Τεντόγλου στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου της Ρώμης, «σκαρφαλώνοντας» στην πέμπτη του προσπάθεια στα 8,65 μέτρα, σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για το 2024, αλλά και καταρρίπτοντας το προηγούμενο ατομικό του ρεκόρ των 8,60μ.

O Τεντόγλου φανέρωσε τις διαθέσεις με το... καλησπέρα, καθώς στο πρώτο του άλμα «προσγειώθηκε» στα 8,42μ., σημειώνοντας την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο.

Ο Έλληνας άλτης ήταν άκυρος στη δεύτερή του προσπάθεια, ενώ στην τρίτη πήδηξε πολύ πίσω από τη βαλβίδα βελτιώνοντας τη δική του καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο με άλμα 8,49μ.

Στο τέταρτο του άλμα, ο Τεντόγλου σημείωσε 8,45μ., ενώ στον πέμπτο έσπασε όλα τα... ρεκόρ με 8,65μ. Αυτή η επίδοση μάλιστα ήταν ένα εκατοστό πίσω από το Πανελλήνιο ρεκόρ, που κατέχει ο Λούης Τσάτουμας. Στο έκτο και τελευταίο άλμα προσπάθησε να το σπάσει και αυτό, αλλά πήδηξε ξανά στα 8,65μ.

Πλέον ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι, ο οποίος είχε καλύτερη εφετινή επίδοση στα 8,36 μέτρα, εστιάζει στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού του καλοκαιριού, που δεν είναι άλλο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ