ΣΠΟΡ

«Απελευθερωμένος και υπερήφανος» δηλώνει ο Μπαπέ μετά την υπογραφή στη Ρεάλ

«Απελευθερωμένος και υπερήφανος» δηλώνει ο Μπαπέ μετά την υπογραφή στη Ρεάλ

Ο Μπαπέ δείχνει σκεπτικός...

Sarah Meyssonnier/Pool Photo via AP

«Πριν ξεκινήσω αυτή τη συνέντευξη Τύπου, ήθελα απλώς να πω λίγα λόγια. Όλοι έχουν ακούσει τα νέα: είναι επίσημο, θα είμαι παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης για τουλάχιστον τις επόμενες πέντε σεζόν. Είναι μία απέραντη χαρά, ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα», ήταν τα πρώτα λόγια του Κιλιάν Μπαπέ σε συνέντευξη Τύπου για την εθνική Γαλλίας στο Euro 2024.

Ο ίδιος δήλωσε «πολύ χαρούμενος, απελευθερωμένος και πολύ περήφανος στην ιδέα να πάω σε αυτό το σπουδαίο κλαμπ, το καλύτερο στον κόσμο, νιώθω πολύ ταπεινός από την προοπτική και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που μου έστειλαν μηνύματα και όλους όσους συνέβαλαν σε αυτήν την επιχείρηση».

Ο Μπαπέ βρέθηκε δίπλα στον Ντιντιέ Ντεσάμπ, ενόψει του αυριανού (5/6) φιλικού με το Λουξεμβούργο. Την πρώτη του συνέντευξη Τύπου ω παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, έστω κι αν μιλούσε ως αρχηγός της εθνικής Γαλλίας.

«Έχω ευθύνες ως αρχηγός της εθνικής Γαλλίας»

«Είναι μια μεγάλη μέρα για μένα. Αλλά πρέπει να επιστρέψω σε πιο λογικά πράγματα. Έχω ευθύνες ως αρχηγός της εθνικής Γαλλίας και αυτό έχει επισκιάσει την εθνική ομάδα. Ξέρω ότι δεν είναι δίκαιο για τους δημοσιογράφους, ούτε για εσάς, αλλά θα απαντήσω μόνο σε ερωτήσεις για την εθνική ομάδα. Θέλω να προστατέψω την ομάδα μου γιατί έχουμε ένα υπέροχο καλοκαίρι μπροστά μας και δεν έχουμε κερδίσει μία μεγάλη διοργάνωση εδώ και πολύ καιρό», πρόσθεσε και συνέχισε, μιλώντας για τον αγώνα με το Λουξεμβούργο:

«Συνεχίζουμε να έχουμε αυτοπεποίθηση και θα σεβαστούμε τους αντιπάλους μας. Θέλουμε να κερδίσουμε και να προσανατολιστούμε στο παιχνίδι και στην ομάδα να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την Αυστρία στις 17. Είναι μεγάλη ανακούφιση, είμαι πολύ χαρούμενος και νομίζω ότι φαίνεται στο πρόσωπό μου. Έπαιξα πολύ λιγότερο στο τέλος της σεζόν και όλοι ξέρουν γιατί. Έτσι είναι, πρέπει να προσαρμοστείς όταν είσαι παίκτης της ελίτ. Δεν είναι δικαιολογία για μένα σε αυτό το Euro Cup. Προσπαθώ να επιστρέψω στην καλύτερη δυνατή φόρμα και θέλω να βοηθήσω την εθνική Γαλλίας και να προσπαθήσω να πάρω το κύπελλο σπίτι».

«Η καλύτερη σεζόν της καριέρας μου»

Συγκρίνοντας το Euro με το Παγκόσμιο Κύπελλο είπε: «Νομίζω ότι είναι μια πιο περίπλοκη διοργάνωση από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι πολύ, πολύ δύσκολο από τη φάση των ομίλων και μετά. Είναι μία διοργάνωση που δεν έχουμε κερδίσει εδώ και 24 χρόνια και είναι τεράστια, αλλά δεν αισθανόμαστε επιπλέον πίεση. Συνεχίζουμε την προετοιμασία για τη φάση των ομίλων, για να κάνουμε καλή δουλειά».

Σε ερώτηση εάν ήταν η πιο δύσκολη χρονιά της καριέρας του τόνισε: «Νομίζω ότι προσέγγισα αυτή τη σεζόν με άλλη φιλοδοξία, με άλλες απαιτήσεις, γιατί πάντα πίστευα ότι δεν θα παίξω. Μόλις έπαιξα, ήταν ήδη μια επιτυχημένη σεζόν. Αν και είχα καλύτερες σεζόν, αυτή ήταν η πιο δύσκολη για να παίξω και είμαι περήφανος που το έπαιξα τεχνικά μπορεί να μην ήταν τόσο καλό, αλλά όταν βλέπω τι έπρεπε να περάσω, νιώθω χαρούμενος και σκέφτομαι. Είναι η καλύτερη σεζόν της καριέρας μου.

«Πάντα ήθελα να λάμπω με την εθνική»

Για τις διαφορές μεταξύ Λουίς Ενρίκε και Ντεσάμπ: «Με τον Λουίς Ενρίκε είναι πολύ περισσότερο ποδόσφαιρο κατοχής. Του αρέσει να έχει τον έλεγχο ό,τι κάνεις, αυτή είναι η εμμονή του. Με τον Ντεσάμπ είναι κάτι άλλο, είναι αυστηρός στην τακτική, αλλά αφήνει την ελευθερία μέσα επίθεση. Αυτό σου επιτρέπει να αποκτάς μεγάλη εμπειρία και να μαθαίνεις μέρα με τη μέρα».

Για τον ρόλο του ως ως αρχηγός της Γαλλίας σημείωσε: «Πάντα ήθελα να λάμπω με την εθνική. Πάντα προσπαθούσα να κάνω το καλύτερο δυνατό. Πάντα είχα αυτή την περηφάνια, αυτή η φιλοδοξία να τα δώσω όλα και να αφήσω το στίγμα μου στο γαλλικό ποδόσφαιρο».

Ήταν πολύ σκληρός για την Παρί Σεν Ζερμέν: «Μου έδωσαν να καταλάβω, μου είπαν κατάμουτρα, μου μίλησαν βίαια, μου είπαν ότι δεν θέλουν να παίξω. Ο Λουίς Ενρίκε και ο Λουίς Κάμπος με έσωσαν. Χωρίς αυτούς δεν θα ξαναπατούσα το πόδι μου στον αγωνιστικό χώρο, και γι' αυτό ήμουν πάντα τόσο ευγνώμων στον προπονητή και στον αθλητικό διευθυντή».

«Ελπίζω να ανταποκριθώ στις ανταπαιτήσεις της Ρεάλ»

Για το εάν ήταν δυστυχισμένος στην Παρί Σεν Ζερμέν, τόνισε: «Στην Παρί Σεν Ζερμέν δεν ήμουν δυστυχισμένος. Υπάρχουν πράγματα που με έκαναν δυστυχισμένο, αλλά υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούν να φανούν επειδή ήμουν αρχηγός και δεν μπορείς να ακολουθείς κάποιον που είναι σε κατάθλιψη. Θα ήταν λίγο άδικο να έλεγα ότι ήμουν δυστυχισμένος στην Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά υπήρχαν πράγματα που με έκαναν δυστυχισμένο. Υπάρχει μεγάλη πίεση, αλλά υπάρχουν πιο σοβαρά πράγματα στη ζωή μου. Με πληρώνουν για να παίζω. Υπάρχουν άνθρωποι που κερδίζουν πολύ λιγότερα για να εργαστούν σε εργοστάσια. Είναι εντελώς ακατάλληλο για μένα, το Κιλιάν Μπαπέ, να παραπονιέμαι στον κόσμο όταν συμβαίνουν φρικτά πράγματα στον κόσμο».

Ο Κιλιάν Μπαπέ δήλωσε ευγνώμων για τα μηνύματα συμπαράστασης: «Όσο για τα μηνύματα που έχω λάβει, δεν κατάφερα να τα δω όλα, αλλά έχω δει τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Σέρχιο Ράμος, τον Ίκερ Κασίγιας, τους μελλοντικούς συμπαίκτες μου και πρώην συμπαίκτες μου. Ήταν αληθινό, σας ευχαριστώ και ελπίζω να το ανταποκριθώ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ