ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός: Η «πράσινη» γιορτή στο ΟΑΚΑ για τους θριαμβευτές του Βερολίνου

Το λεωφορείο του Παναθηναϊκού με τους πρωταθλητές Ευρώπης έγινε αντικείμενο λατρείας από τους οπαδούς του τριφυλλιού στο ΟΑΚΑ

ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Η μεγάλη γιορτή για τους πρωταθλητές Ευρώπης στο ΟΑΚΑ ήταν αντάξια του μεγαλείου του Παναθηναϊκού! Οι θριαμβευτές του Βερολίνου πάτησαν Αθήνα το μεσημέρι της Δευτέρας (27/5) και αμέσως μετά την προσγείωση της ομάδας του Παναθηναϊκού ακολούθησε... φρενίτιδα. Οι φίλοι της ομάδας είχαν κατακλύσει το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και αποθέωσαν τους πρωταγωνιστές. Όμως, δεν έμειναν εκεί. 

Η ομάδα μεταφέρθηκε με το καταπράσινο λεωφορείο από το αεροδρόμιο στο ΟΑΚΑ, συνοδεία χιλιάδων οπαδών μέσω μιας μηχανοκίνητης πομπής και κάτω από τις επευφημίες, η διαδρομή προς το Μαρούσι κράτησε... για ώρες.

Η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, που κατέκτησε το κύπελλο της Euroleague, συμπαρέσυρε τους χιλιάδες οπαδούς της σε ένα πανηγυρικό κλίμα.

Φτάνοντας στο ΟΑΚΑ και μετά από περίπου δύο ώρες που κράτησε η θριαμβευτική πομπή από το «Βενιζέλος», ο αρχηγός Κώστας Σλούκας και οι υπόλοιποι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν σε... έκσταση και έγιναν «ένα» με τους οπαδούς και τα συνθήματα που τραγουδούσαν.

Σλούκας: «Ράψαμε το έβδομο»

Ο αρχηγός του «επτάστερου» Κώστας Σλούκας μιλώντας από το πούλμαν στους οπαδούς που βρίσκονταν στο ΟΑΚΑ για την υποδοχή της αποστολής της ομάδας και πλέον επεσήμανε ότι το μυαλό όλων θα είναι στην κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος.

«Παιδιά είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης. Ράψαμε το 7ο. Σας ευχαριστούμε πολύ για την στήριξη από την πρώτη μέρα. Ο στόχος μας είναι πια το πρωτάθλημα και για αυτό θα παλέψουμε όλοι μαζί», ανέφερε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού AKTOR.

Ναν: «Είναι απίστευτο, το κάνατε εύκολο να είμαι εδώ»

«Είμαι ταπεινός. Απίστευτο, απίστευτο. Το κάνατε πολύ εύκολο για μένα να είμαι εδώ. Εύκολο. Πήραμε το 7ο. Σας ευχαριστώ», είπε με… δυσκολία, ο Κέντρικ Ναν στον κόσμο του Παναθηναϊκού, που φώναζε ρυθμικά το όνομά του.

Αποθέωση και για τον Χουάντσο, που έστειλε μήνυμα για του χρόνου: «Θέλω να σας δω του χρόνου για το 8ο».

Ο... τρελός χορός του Λεσόρ

Πρωταγωνιστής σε όλους τους πανηγυρισμούς ήταν ο Λεσόρ, ο οποίος και τόνισε μέσα από το μικρόφωνο στην οροφή του λεωφορείου: «Θέλαμε να δώσουμε στους οπαδούς έναν λόγο να χαίρονται και είναι οι καλύτεροι σε όλη την γαμ... Ευρώπη. Το ΟΑΚΑ είναι το καλύτερο».

Ο Γάλλος σέντερ μάλιστα έδωσε το δικό του «σόου» καθώς κρατούσε στα χέρια ένα πράσινο καπνογόνο και χόρευε ημίγυμνος πάνω στο λεωφορείο του Παναθηναϊκού υπό τους ήχους του... We are the champions που ακουγόταν από τα μεγάφωνα.

Παραλήρημα από χιλιάδες κόσμο στο ΟΑΚΑ

Πολλοί ήταν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που επέλεξαν να μην πάνε στην υποδοχή στο αεροδρόμιο αλλά να συγκεντρωθούν στο Μαρούσι περιμένοντας εκεί την ομάδα για τη μεγάλη φιέστα.

Χαμός από χιλιάδες οπαδούς του Παναθηναϊκού ήταν εκεί και... παραληρούσαν μπροστά από το πράσινο ανοιχτό λεωφορείο που μετέφερε την ομάδα στο ΟΑΚΑ.

Η αποθέωση των παικτών και του προπονητικού επιτελείου του Παναθηναϊκού δεν σταματούσε από τους φίλους των πράσινων που είχαν κατακλύσει από νωρίς το πάρκινγκ του ΟΑΚΑ για τους πρωταθλητές Ευρώπης.

CNN GREECE/ΝΙΚΟΣ ΡΑΖΗΣ

CNN GREECE/ΝΙΚΟΣ ΡΑΖΗΣ

CNN GREECE/ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΤΣΑΛΗΣ

Απόβαση στο... πράσινο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Νωρίτερα, η αποστολή των πρωταθλητών Ευρώπης επιβιβάστηκε σε ένα καταπράσινο ανοιχτό λεωφορείο, το οποίο φέρει την επιγραφή «King is Back» (σ.σ ο βασιλιάς επέστρεψε). Η αποστολή εξήλθε από την Πύλη 7 (Cargo) του αεροδρομίου και κατάφερε να μεταβεί στο Parking 5 του ΟΑΚΑ μετά από σχεδόν δύο ώρες για να γιορτάσει με τον κόσμο του, την μεγάλη επιτυχία!

CNN GREECE/ΝΙΚΟΣ ΡΑΖΗΣ

Η αποστολή του Παναθηναϊκού κατά την αναχώρηση από το αεροδρόμιο για τη γιορτή στο Parking 5 του ΟΑΚΑ:

Γιαννακόπουλος: «Εμείς είμαστε Παναθηναϊκός και μετράμε κούπες»

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ και ο άνθρωπος που δημιούργησε την αρμάδα που κατέκτησε την ευρωπαϊκή κορυφή, δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του στ΄ αποδυτήρια για την επιστροφή της ομάδας στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 13 χρόνια.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πανηγύρισε μαζί με τον γιο του Παύλο και την κόρη του Δέσποινα, ενώ η συγκίνησή του την ώρα που τελείωνε το ματς ήταν έκδηλη.

Σε δηλώσεις που έκανε στη NOVA μιλώντας για την ιστορική στιγμή και το έβδομο αστέρι που πρόσθεσε στο έμβλημα του συλλόγου, τόνισε αρχικά:

«Άλλοι μετράνε σερί νίκες, άλλοι μετράνε βολές, άλλοι συμμετοχές, εμείς είμαστε Παναθηναϊκός μετράμε κούπες».

«Το κύπελλο δεν αφιερώνεται είναι της ομάδας. Το άγχος ήταν μεγάλο, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος του κόσμου. Βγάλαμε ψυχή και δύναμη. Όταν παίζεις με τη Ρεάλ, ποτέ δεν ξέρεις, είδατε τι έγινε πέρυσι με τον Ολυμπιακό. Σήμερα γιορτάζουμε. Το πρωτάθλημα θα το σκεφτούμε από αύριο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης