ΣΠΟΡ

Ο τελικός του Europa Conference League θα μεταδοθεί και από το MEGA

Ο τελικός του Europa Conference League θα μεταδοθεί και από το MEGA
ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν του τελικού του UEFA Europa Conference League και μέσω ελεύθερου τηλεοπτικού καναλιού θα έχουν οι Έλληνες φίλαθλοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, η Cosmote TV, η οποία, ως γνωστόν, έχει τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης όλων των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA, συμφώνησε με τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA για τη μετάδοση του τελικού του Europa Conference League, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μάϊου στην Αθήνα μεταξύ του Ολυμπιακού και της ιταλικής Φιορεντίνα.

Η συμφωνία χρειαζόταν και την έγκριση της UEFA, η οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έδωσε το «πράσινο φως» δεδομένης της ιστορικής σημασίας του συγκεκριμένου αγώνα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπενθυμίζεται ότι είναι μόλις η δεύτερη φορά -μετά από μάλιστα 34 χρόνια- που ελληνική ομάδα συμμετέχει σε τελικό ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης συλλόγων σε επίπεδο ανδρών μετά από εκείνη της ομάδας του Παναθηναϊκού στον τελικό του -τότε επονομαζόμενου- Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971.

Οι υπάρχουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι, παρά το γεγονός ότι έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα της τηλεοπτικής μετάδοσης, η Cosmote TV ήταν ανοικτή στο ενδεχόμενο να μεταδοθεί ο τελικός του Europa Conference League από ελεύθερο κανάλι. Το τίμημα που θα καταβάλλει το MEGA για τη μετάδοση του τελικού δεν έχει γίνει γνωστό αλλά η συμφωνία χαρακτηρίζεται επωφελής και για τις δύο πλευρές δεδομένου κιόλας του έντονου ενδιαφέροντος που υπάρχει από πλευράς των Ελλήνων φιλάθλων.

Σημειώνεται ότι η μετάδοση του τελικού του Europa Conference League από ελεύθερο τηλεοπτικό κανάλι θα έχει ως αποτέλεσμα να αποφευχθούν και περιπτώσεις συγκέντρωσης υπερβολικά μεγάλου αριθμού φιλάθλων σε δημόσιους χώρους όπου θα μεταδίδεται ο αγώνας, περιορίζοντας έτσι τις πιθανότητες να υπάρξουν επεισόδια μεταξύ οπαδών.

Αξίζει να αναφερθεί ακόμη ότι πρόσφατα η Cosmote TV ανακοίνωσε και επίσημα ότι εξασφάλισε μέχρι το 2027 τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης όλων των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA, το UEFA Champions League, το UEFA Europa League και το UEFA Conference League, καθώς και τα UEFA Super Cup και UEFA Youth League. Στο πλαίσιο της νέας τριετούς συμφωνίας με την UEFA, η Cosmote TV εξασφάλισε συνολικά 546 μεταδόσεις κάθε σεζόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ