ΣΠΟΡ

Ο Φελίπε Πάρντο οδηγεί τον Ολυμπιακό στο Champions League

Πρωταγωνιστής ο Πάρντο με 2 γκολ στη νίκη του Ολυμπιακού Reuters/Alkis konstantinidis

Ο 25χρονος ακραίος επιθετικός από την Κολομβία είναι το πρόσωπο της βραδιάς για τον Ολυμπιακό. Ο Πάρντο με δύο γκολ ήταν εκείνος, που γύρισε το ματς με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ στο Καραϊσκάκης, εξασφαλίζοντας την «ευρωπαϊκή συνέχεια» των ερυθρόλευκων.

Η επιλογή του το καλοκαίρι και μάλιστα με αγορά από την Μπράγκα, ήταν μία ακόμη «ψαγμένη» κίνηση, όπως φαίνεται μέχρι τώρα. Άλλωστε τα στοιχεία του Πάρντο στην μέχρι τώρα καριέρα του, έδειχναν ότι διαθέτει ποιότητα. Κανείς όμως δεν μπορούσε να ξέρει, αν θα ήταν αρκετή για να τον κάνει βασικό στέλεχος σε μια ομάδα, που δεν αγωνίζεται απλά σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Ολυμπιακός κάνει πρωταθλητισμό και στην Ευρώπη ανήκει στο κλαμπ των ομάδων του Champions League.


(Πηγή: Facebook/Felipe Pardo 90)

Στην Ιντεπεντιέντε του Μεντεγίν το 2012 ήταν έτοιμος να λυγίσει από το βάρος. Οι αποδοκιμασίες των οπαδών σε μια περίοδο, που δεν έβρισκε δίχτυα, τον έκαναν να σκεφτεί να ζητήσει μετεγγραφή πριν πραγματοποιήσει το όνειρό του. Το ταξίδι από την Κολομβία στην Ευρώπη. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι αρχικά είχε αφίσα στο δωμάτιο του τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο. Για αυτό και έπαιζε σέντερ φορ, στα πρώτα του βήματα, πριν ο προπονητής του στο Μεντεγίν, Ερνάν Νταρίο Γκόμεζ, τον μεταθέσει στα άκρα.


(Πηγή: Facebook/Felipe Pardo 90)

Αυτός, μαζί με τον συνεργάτη του Νέλσον Γκαγιέγο (υπεύθυνος για τα επιθετικά συστήματα), ήταν που τον βοήθησαν να βελτιώσει τα τελειώματά του και να γίνει και σκόρερ. Δίπλα του η γυναίκα του Καρολίνα και η κόρη του Μαρία, που τον στήριξαν στα δύσκολα. Θα ξαναβρεί τον καλό του εαυτό. Και το καλοκαίρι του 13, η Μπράγκα είναι το «εισιτήριο» για την Ευρώπη, με 600 χιλιάδες ευρώ. Ο Φαλκάο, ο Τζάκσον Μαρτίνες, ο Χαμές Ροντρίγκες έχουν κάνει το ίδιο δρομολόγιο και ο φιλόδοξος Πάρντο ξέρει ότι μπορεί το βήμα παραπάνω, όπως οι συμπατριώτες του. Στόχος του τα κορυφαία πρωταθλήματα και ιδιαίτερα όπως έχει εκμυστηρευτεί, η Αγγλία. «Θεωρώ πως η Πορτογαλία είναι το πρώτο βήμα πριν από μία μεγάλη ομάδα. Ο Θεός θα αποφασίσει για το μέλλον μου, αλλά θα ήθελα να πάω σε έναν μεγαλύτερο σύλλογο. Θα ήταν όμορφο να παίξω στην Ισπανία ή την Ιταλία ή και την Αγγλία, όπου είναι το καλύτερο πρωτάθλημα. Η Premier League θα ήταν ένα όνειρο».


(Πηγή:Facebook/Felipe Pardo 90)

Η Μπράγκα όμως έχει ταβάνι στις δυνατότητες της. Και τις δύο σεζόν, που θα μείνει εκεί θα σκοράρει και θα δημιουργεί. Θα τον παρομοιάσουν με τον Χουλκ, που πάει στη Ζενίτ. Τόσο ο Ζεσουάλδο Φερέϊρα, όσο και ο Σέρζιο Κονσεϊσάο θα τον χρησιμοποιούν και στα δύο άκρα της επίθεσης. Το καλό του πόδι είναι το δεξί, αλλά τελειώνει τις φάσεις και με το αριστερό, ώστε να μην καταλαβαίνεις την διαφορά. Επίσης είναι προσηλωμένος και στα αμυντικά του καθήκοντα, και δεν είναι λίγες οι φορές, που αντικρύζει κίτρινη κάρτα για τον ζήλο του. Η πρόταση του Ολυμπιακού έρχεται την κατάλληλη στιγμή (ενώ φημολογείται, ότι τον παρακολουθούν τόσο η Πόρτο, όσο και άλλες ομάδες). Στην σεζόν με τα καλύτερα στατιστικά της καριέρας του: 26 ματς, 11 γκολ, 9 ασίστ. Ο Μάρκο Σίλβα ξέρει τις δυνατότητες του και τον φέρνει στο λιμάνι το καλοκαίρι. Το γκολ στο Έμιρεϊτς και η ασίστ στον 3-2 του Φινμπόνγκασον είναι τα διαπιστευτήριά του στην κορυφαία διοργάνωση. Τώρα, μετά και τα δύο τέρματα με την Ντινάμο, ο Πάρντο εκτοξεύει την τιμή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Και έπεται συνέχεια...


(Πηγή:Reuters/Alkis Konstantinidis)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης