ΣΠΟΡ

Άλλαξε το καθεστώς των ξένων παικτών στην Α1 του μπάσκετ

EUROKINISSI / ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΝΕΤΑΣ

Αλλαγή σελίδας στον ΕΣΑΚΕ και στην Basket League σε ό,τι αφορά τον αριθμό ξένων παικτών, καθώς πέρασε από την γενική συνέλευση η πρόταση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και άλλων ομάδων, για έξι ξένους παίκτες.

Μέχρι τώρα ίσχυε το καθεστώς 4 ξένων και 2 κοινοτικών για την κάθε ομάδα, που πολλές φορές όμως ουσιαστικά δεν ίσχυε, καθώς Αμερικανοί "βαφτίζονταν" κοινοτικοί. Η πρόταση ήταν να αλλάξει αυτό το καθεστώς και να γίνει πιο ορθολογικό με τις ομάδες να έχουν την δυνατότητα να έχουν 6 ξένους παίκτες, εφόσον το επιθυμούν, δίχως να ψάχνουν παραθυράκια (έναντι χρηματικού ανταλλάγματος).

Αντίθετος σε αυτή την πρόταση ήταν ο Ολυμπιακός, που όμως στην σχετική ψηφοφορία μειοψήφισε μαζί με τον νεοφώτιστιο Προμηθέα (12-2) και έτσι έγινε η τροποποίηση του κανονισμού.

Απλά θα ισχύσει από τον 2ο γύρο ώστε να μην επηρρεαστεί ο προγραμματισμός κάποιων ομάδων, που ήδη είχαν ξεκινήσει τον σχεδιασμό τους και τις μετεγγραφές παικτών με βάση τον παλιό κανονισμό (και θα αδικούντο αν άλλαζε τώρα). Μέσα από τις αλλαγλες, που επιτρέπεται να κάνουν οι ομάδες κατά την διάρκεια της σεζόν, θα είναι πλέον όλες στην ίδια αφετηρία. Σε ό,τι αφορά τους Έλληνες παίκτες, παραμένει ο αριθμός 6 (τουλάχιστον) στην 12άδα για όλες τις ομάδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης