Μικροί και μεγάλοι ζητούν από τον Μέσι να μείνει στην εθνική Αργεντινής
Από την ώρα που ο Μέσι άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα ξαναφορέσει την φανέλα της εθνικης Αργεντινής, ένα απίστευτο κύμα συμπαράστασης από μικρούς και μεγάλους, που του ζητούν να μείνει, έχει σαρώσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο.
Πρώτος ο ίδιος ο Ντιέγκο Μαραντόνα εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει ο Μέσι να ηγηθεί της προσπάθειας της εθνικής Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, παρά την αποτυχία στο Copa America. Κυρίως όμως είναι οι ανώνυμοι φίλαθλοι, που το ζητούν. Κάποιοι από αυτούς περίμεναν την επιστροφή της εθνικής ξημερώματα για να σηκώσουν μια αυτοσχέδια ταμπέλα που έγραφε "μην φύγεις".
(Πηγή: Reuters / Marcos Brindicci)
Τα μικρα παιδιά είναι εκείνα που μοιάζουν να έχουν επηρρεαστεί περισσότερο και να μην μπορούν να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι ο αγαπημένος τους παίκτης δεν θα ξαναφορέσει την φανέλα. Ένας από αυτούς έχει ήδη γίνει viral με το κλάμα του.
"Μην φύγεις, γιατί χωρίς εσένα δεν θα νικάμε. Είσαι ο καλύτερος του κόσμου, μην αποσυρθείς ποτέ, ακόμα και όταν θα γίνει 200 χρονών. Σε παρακαλώ μείνε, δεν θέλω να φύγεις, όλοι κάνουμε λάθη". Ένας συνομήλικος του, επιχειρηματολογεί πιο ψύχραιμα για τους λόγους, που πρέπει να παραμείνει.
"Μερικές φορές κερδίζεις, μερικές φορές χάνεις. Το σημαντικό είναι να χαίρεσαι με αυτό που κάνεις". Το ίδιο νόημα είχε και μια επιστολή, που έστειλε δασκάλα στον Μέσι, για να του εξηγήσει τους λόγους που οφείλει να συνεχίσει.
(Πηγή: twitter)
"Σε παρακαλώ μην εγκαταλείψεις. Μην κάνεις τους μαθητές μου να νιώσουν ότι σε αυτή την χώρα μας απασχολεί μόνο να κερδίσουμε και να βγαίνουμε πρώτοι". Ακόμη και ο Δήμαρχος του Μπουένος Άιρες πήρε μέρος σε όλη αυτή την σταυροφορία, με την αποκάλυψη αγάλματος του Μέσι στην πόλη.
(Ο Δήμαρχος του Μπ.Άιρες στα εγκαίνια του αγάλματος του Μέσι - Πηγή: Reuters / Marcos Brindicci)
"Νομίζω ότι είναι ένας καλός τρόπος να ζητήσουμε από τον Λίο να μείνει και εκείνος να μας πάρει από το χεράκι και να κερδίσουμε,το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ρωσία" δήλωσε ο Οράσιο Ροντρίγκεζ Λαρέτα.
(Πηγή: Reuters / Marcos Brindicci)