ΣΠΟΡ

EURO 2016: o Παγιέ στο 89 λύρωσε την Γαλλία που νίκησε 2-1 την Ρουμανία στην πρεμιέρα

Reuters / Darren Staples Livepic

Η Γαλλία ξεκίνησε με νίκη 2-1 επί της Ρουμανίας στο EURO 2016, με πολύ όμως άγχος μπροστά στο κοινό της και τον Ντμίτρι Παγιέ να την λυτρώνει στο 89 με ένα εκπληκτικό γκολ, που της έδωσε του 3 βαθμούς απέναντι στο δυσκολοκατάβλητο συγκρότημα του Άνχελ Ιορντανέσκου.

Η Ρουμανία θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το φανερό άγχος των διοργανωτών Γάλλων για να ξεκινήσουν με νίκη στην διοργάνωση και στο ξεκίνημα του κάθε ημιχρόνου θα μπορούσαν να σκοράρουν από πλεονεκτική θέση.


(Πηγή: Reuters / Darren Staples Livepic)

Η Γαλλία είχε φανερά έλλειψη καθοδήγησης στο κέντρο, αφού μόνον ο Παγιέ είχε δημιουργικά χαρίσματα από τους χαφ, αλλά με όπλο της τα σωματικά προσόντα έβγαλε κάποιες φάσεις με καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο το δοκάρι του Γκριεζμάν στο 14.


(Το 1-0 του Ζιρού - Πηγή: Reuters / John Sibley Livepic)

Την καλά στημένη άμυνα διέσπασαν στο 57 με κεφαλιά του Ζιρού, που όμως έχει κάνει εμφανές φάουλ με τον αγκώνα του στον τερματοφύλακα Ταταρουσάνου, που ο Ούγγρος διαιτητής Κασάι αγνόησε.


(Ο τερματοφύλακας Ταταρουσάνου απορεί για τον μη καταλογισμό του φάουλ - Πηγή: Reuters / John Sibley Livepic)

7 λεπτά αργότερα όμως καταλόγισε το πέναλτυ σε ανατροπή του Στάντσιου από τον Εβρά, με τον παθόντα να νικά τον Λιορίς για το 1-1.


(Το εύστοχο πέναλτυ της Ρουμανίας - Πηγή: Reuters / Darren Staples Livepic)

Η Γαλλία έμοιαζε να έχει πρόβλημα μέχρι το φινάλε να ξεπεράσει την ισοφάριση, αλλά στο 89 ο κορυφαίος της παίκτης, ο Παγιέ άφησε την δημιουργία και αποφάσισε να εκτελέσει με ένα απίθανο σουτ εκτός περιοχής για το τελικό 2-1.


(Η εκτέλεση του Παγιέ - Πηγή: Reuters / John Sibley Livepic)

Το πρόγραμμα του Σαββάτου

Το δεύτερο ματς του πρώτου ομίλου ανοίγει το πρόγραμμα της 2ης ημέρας των αγώνων με την πρωτάρα σε διοργανώσεις Αλβανία να αντιμετωπίζει την Ελβετία στη Λανς στις 16.00.

Σειρά παίρνει ο β όμιλος με τα δύο αουτσάιντερ Ουαλία και Σλοβακία να θέλουν τη νίκη στις 19.00 στο Μπορντό, ενώ το μεγάλο ματς της ημέρας γίνεται στην Μασσαλία: στην σκιά των επεισοδιών των Άγγλων χούλιγκανς, τα «λιοντάρια» του Χότζσον αντιμετωπίζουν την Ρωσία στις 22.00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης