ΣΠΟΡ

Οι δύο κορυφαιοι τεννίστες στον κόσμο Τζόκοβιτς και Μάρεϊ θα παίξουν στον τελικό του R.Garros

Action Images via Reuters / Jason O Brien

Όπως και στην Αυστραλία και το πρώτο τουρνουά Grand Slam, το νούμερο 1 στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς και το νούμερο 2 Άντι Μάρεϊ θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στο Γαλλικό Open έχοντας μπροστά τους την ευκαιρία να γράψουν ιστορία και κίνητρο για τη νίκη. 

Για το Νόλε ο ημιτελικός με τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ ήταν εύκολη δουλειά και τον "καθάρισε" με συνοπτικές διαδικασίες: 3-0 σετ, 6-2, 6-1, 6-4 και 3ος συνεχόμενος τελικός στο Παρίσι για τον εκπληκτικό Σέρβο, που θέλει το μοναδικό τρόπαιο που του λείπει από την συλλογή του.

Πέρυσι ο Βαβρίνκα έκανε την έκπληξη και του το στέρησε, εφέτος όμως μπορεί να γίνει το 12ο Grand Slam τρόπαιο και έχοντας κερδίσει και στην Αυστραλία τον Σκωτσέζο (3-0 σετ) να πάει για το απόλυτο 4 στα 4 μέσα σε μία χρονιά!

Σαφώς πιο δύσκολος ήταν ο ημιτελικός του Μάρεϊ κόντρα στον κάτοχο του τίτλου Σταν Βαβρίνκα, που κράτησε 2 ώρες και 35 λεπτά. Ο Άντι Μάρεϊ προηγήθηκε με 2-0 σετ, 6-4, 6-2, αλλά ο Ελβετός επέστερψε στο ματς με 6-4 στο τρίτο σετ, πριν χάσει με 6-2 το τελευταίο.

Ο Μάρεϊ είναι μόλις ο τρίτος Βρεττανός (Πέρι και Όστιν οι προηγούμενοι), που θα διεκδικήσει τον τίτλο στο Rolan Garros και μόλις ο πρώτος του τελικός στο Παρίσι.

Το ζευγάρι θα αναμετρηθεί για 7η φορά σε τελικό Grand Slam με τον Τζόκοβιτς να προηγείται στο σκορ με 4-2. Ήδη τις προηγούμενες εβδομάδες οι δυο τους έκαναν "πρόβα τελικού" στο χώμα, με το Νόλε να επικρατεί πρώτα στην Μαδρίτη και τον Μάρεϊ να παίρνει την ρεβάνς στην Ρώμη.


(Πηγή: Twitter)

Στις γυναίκες θα αναμετρηθούν αύριο στον τελικό η Σερένα Γουίλιαμς (που θα υπερασπιστεί τον τίτλο της) και η Ισπανίδα Γκαρμπίν Μουγουρούθα (πρώτος τελικός στο Παρίσι για το νούμερο 4 στον κόσμο)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης