ΣΠΟΡ

Δύσκολη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ, γλύτωσε το κάζο ο Ολυμπιακός στην Πάτρα

EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Δυο ακόμη νίκες πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, μια στροφή πριν το τέλος της κανονικής περιόδου στην Α1 του μπάσκετ, αλλά με αρκετή δυσκολία, σε ματς τα οποία κρίθηκαν στο τελευταίο λεπτό.

Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο στο «ντέρμπυ» με την ΑΕΚ. Οι «πράσινοι» με ενέργεια σε άμυνα και επίθεση και τον Έλλιοτ Γουίλιαμς σε εξαιρετική κατάσταση (16 πόντοι), πήραν διψήφια διαφορά και διατήρησαν το προβάδισμα άνετα (41-32).

Η ΑΕΚ που περιμένει ενόψει play-off και τον 28χρονο Αμερικανό με ρίζες από τη Νιγηρία, Μάικλ Έρικ, για να προσθέσει έναν αθλητικό ψηλό στην ρακέτα της, διόρθωσε το επιθετικό πρόβλημα στην 3η περίοδο με πολλά επιθετικά ριμπάουντς και εκμεταλλευόμενη το μεγάλο αριθμό λαθών του γηπεδούχου (17 στα 3πρώτα 10λεπτα), ισοφάρισε 53-53 ένα λεπτό πριν το φινάλε, που βρήκε μπροστά τον Παναθηναϊκό 57-56.


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Η ΑΕΚ βρέθηκε και στο +5 στην τελευταία περίοδο (61-65), αλλά η ποιότητα και η εμπειρία παικτών του Παναθηναϊκού και η ηγετική φυσιογνωμία του Γουίλιαμς, που πήρε τις κρίσιμες επιθέσεις, έδωσαν τη νίκη στο τελευταίο λεπτό στους γηπεδούχους με 78-71. 24 πόντους ο Αμερικανός και άλλοι 14 για τον Ραντούλιτσα, ενώ ο Μαυροκεφαλίδης είχε 16 πόντους και 8 ριμπάουντς για την ΑΕΚ.


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Οι «ερυθρόλευκοι» εμφάνισαν δύο πρόσωπα στην Περιβόλα, όπου από το +21 του πρώτου ημιχρόνου (27-48), έβαλαν ξανά τον Απόλλωνα Π. στο ματς στο δεύτερο μέρος, αλλά τελικά δεν το πλήρωσαν, επικρατώντας 77-72.


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS)

Καθοριστικός για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ο ψύχραιμος στο τέλος Σπανούλης, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 15 πόντους και 9 ασίστ, ενώ για άλλη μία φορά μεγάλο... αγκάθι ήταν οι βολές (18/33)! Από τους Πατρινούς, πολύ καλοί ήταν οι Ντίλαρντ και Μέιερ με 16 και 15 πόντους αντίστοιχα.


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS)

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συνεχίζουν να έχουν από 49 βαθμούς, αλλά οι ερυθρόλευκοι με νίκη επί του Ρεθύμνου στο φινάλε, την ώρα που οι «πράσινοι» θα παίζουν εκτός με την Κηφισιά, κλειδώνουν το πλεονέκτημα έδρας. Ο Άρης θα είναι οριστικά 3ος και η ΑΕΚ 4η.


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS)

*Πριν το ματς στην Πάτρα, ο ΕΣΑΚΕ, η ΚΑΕ Απόλλων Πατρών και η ΚΑΕ Ολυμπιακός τίμησαν τον Νίκο Αργυρόπουλο, που στο τέλος της σεζόν κρεμάει τα παπούτσια του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης