ΣΠΟΡ

Άνετη επικράτηση του Παναθηναϊκού στη βραδιά του Διαμαντίδη με νίκη επί της Τσεντεβίτα

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Το σύνθημα «μη σταματήσεις αρχηγέ» και η στιγμή της βράβευσης του Δημήτρη Διαμαντίδη από τη Euroleague με τη... συμμετοχή του Φραγκίσκου Αλβέρτη που παρέδωσε την πλακέτα στον ηγέτη και αρχηγό του «τριφυλλιού», ήταν τα highlights της αποψινής αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ που εξελίχθηκε σε «περίπατο» για τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» έκαναν το χρέος τους απέναντι στην Τσεντεβίτα και μετά την ήττα της Εφές από τη Φενέρ, εξασφάλισαν και μαθηματικά την πρόκριση στο Top 8, βάζοντας πλέον πλώρη για το Βερολίνο.

Οι 20.000 φίλοι του Παναθηναϊκού που έδωσαν το «παρών» στο κλειστό του Ολυμπιακού Σταδίου αποθέωσαν τον αρχηγό της ομάδας, ενώ την τιμητική του είχε και ο Αντώνης Φώτσης ο οποίος έγινε απόψε 35 ετών.

Σε ό,τι αφορά στα του παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός πήρε από την αρχή σημαντικό προβάδισμα το οποίο διατήρησε μέχρι το τέλος, αν και κάποια λεπτά χαλάρωσης επέτρεψαν στην Τσεντεβίτα να μειώσει τη διαφορά μέχρι και τους 10 πόντους.

Στο τελευταίο του παιχνίδι στο Top 16, το «τριφύλλι» θα φιλοξενηθεί από την αδιάφορη πλέον Εφές την Πέμπτη στς 20.30 με την ελπίδα αφενός να επικρατήσει, αφετέρου να ηττηθεί η Κουμπάν την επόμενη ημέρα στο εκτός έδρας ματς από τη Νταρουσάφακα για να τερματίσει δεύτερο και να πάρει το πλεονέκτημα έδρας. Σίγουρη πρώτη στον όμιλο είναι η Φενέρ, που κέρδισε 90-86 την Εφές και την απέκλεισε από νωρίς (πριν το ματς του Παναθηναϊκού) και τέταρτος ο Ερυθρός Αστέρας (για πρώτη φορά στην ιστορία του στους "8" της Euroleague.

Στον όμιλο του Ολυμπιακού, οι ερυθρόλευκοι έμειναν ζωντανοί, αφού με τρίποντο του Μπέρτρανς στο φινάλε και 25 πόντους και 10 ριμπάουντς του Μπουρούση η Λαμποράλ κέρδισε 89-88 την Ρεάλ Μαδρίτης.

Πλέον ο Ολυμπιακός παίζει με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (επιβλήθηκε εύκολα 100-86 της Ζαλγκίρις) την Παρασκευή και θα ξέρει αν με νίκη του μπορεί να περάσει ως 4ος. Θα χρειαστεί όμως νίκη της Ρεάλ Μ. επί της Χίμκι, της Λαμποράλ επί της Μπάμπεργκ εκτός έδρας (και με τις 4 ομάδες να κυνηγούν όμως τη νίκη και τις πιθανότητες πρόκρισης) και κυρίως νίκη της αδύναμης Ζαλγκίρις επί της Μπαρτσελόνα στο Κάουνας.

Σε αυτή την περίπτωση η Λαμποράλ θα είναι 1η (!) στον όμιλο και θα παίξει με τον Ερυθρό Αστέρα, η ΤΣΣΚΑ Μ 2η (και στον δρόμο του Παναθηναϊκού αν μείνει τρίτος), η Μπαρτσελόνα 3η (με Λοκομοτίβ ή Παναθηναϊκό, εφόσον χάσει η Κουμπάν στην Τουρκία) και ο Ολυμπιακός 4ος (με αντίπαλο την Εφές του Ομπράντοβιτς). Αν η Λαμποράλ χάσει, ο Ολυμπιακός αποκλείεται και οι "πράσινοι" θα βρουν στον δρόμο τους για το final-4 τον Γιάννη Μπουρούση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης