ΣΠΟΡ

Έχασε τη μάχη, συνεχίζει τον πόλεμο

Euroleague.net

Το να χάσεις στην Βαρκελώνη δεν είναι εκτός προγράμματος. Υπό αυτό το πρίσμα ο Παναθηναϊκός κάνει μια ήττα, που δεν θα του κοστίσει. Πρέπει όμως να δει τις αδυναμίες του, και κυρίως το εύρος της διαφοράς, που πάντως «άνοιξε» στο τέλος όταν όλα είχαν κριθεί.

Εξ αρχής οι «πράσινοι» ήξεραν ότι είχαν δύσκολο έργο, λόγω των τραυματιών τους. Ο Κούζμιτς δεν θα μπορούσε να δώσει ανάσες στον Ραντούλιτσα, ο Γιάνκοβιτς δεν θα ερχόταν από τον πάγκο να προσθέσει ενέργεια και πόντους. Επομένως έπρεπε να παίξει σούπερ άμυνα και να χει εξαιρετικά ποσοστά από την περιφέρεια. Ο Σέρβος σέντερ από νωρίς φορτώθηκε 2 φάουλ, η άμυνα δεν ήταν ασφυκτική, ενώ τα σουτ από την περιφέρεια ήταν άστοχα (δείτε τον πίνακα στο τέλος για την συγκομιδή Διαμαντίδη, Καλάθη και Πάβλοβιτς). Προσθέστε και τα πολλά λάθη που έκανε ο Παναθηναϊκός (11 στις 2 πρώτες περιόδους) και έχετε την εξήγηση για το 42-28 του πρώτου μέρους.

Το ματς ουσιαστικά είχε κριθεί εκεί. Ακόμη και στο ξέσπασμα του τριφυλλιού με την έναρξη του β μέρους, που μείωσε στους 7 (τρομερή ενέργεια στην άμυνα και γρήγορες επιθέσεις, με μπροστάρη τον Γκιστ) «προδόθηκε» πάλι από τα λάθη (τεχνική ποινή ο Πάβλοβιτς, λάθος επιλογές Διαμαντίδη και Καλάθη) για να πάρει και πάλι μπρος η μηχανή των γηπεδούχων. Το τρίτο 10λεπτο ήταν το μοναδικό, που κέρδισε ο Παναθηναϊκός (15-13), δίχως όμως η διαφορά να μειωθεί (από το -12 πήγε στο -14). Στο φινάλε η κούραση και η έλλειψη εναλλακτικών, σε συνδυασμό με την έλλειψη άγχους των παικτών του Πασκουάλ (που έβαλαν και τρίποντα) άνοιξαν το σκορ (22-9 επιμέρους σκορ). 18 λάθη, 2 στα 14 τρίποντα (Χαραλαμπόπουλος και Φελντέιν), 19 στα 43 δίποντα (τα περισσότερα όμως με λέι-απ ή καρφώματα) δείχνουν την τεράστια δυσκολία του Παναθηναϊκού στην επίθεση και εξηγούν το τελικό σκορ.

Μπορεί να υπάρξει κέρδος από μια ήττα 25 πόντων; Ασφαλώς. Η ποιοτική διαφορά με την Μπαρτσελόνα δεν είναι αυτή. Οι μπλαουγκράνα ετοιμάζουν μια νέα ομάδα με πολύ γεμάτο ρόστερ, επομένως θα πρέπει να δούμε και τους «πράσινους» πλήρεις για σαφές συμπέρασμα (λείπει και ο Παππάς, μην το ξεχνάμε). Ο Τζόρτζεβιτς είδε τον Γκιστ πάλι σε τρομερή μέρα (13 πόντους (3/5 βολ., 5/8 δίπ.) 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη, 1 ασίστ και 4 κερδισμένα φάουλ σε 33'25"). Κυρίως όμως έριξε στα βαθιά την «ελπίδα» της ομάδας για το αύριο. Παπαγιάννης και Χαραλαμπόπουλος αγωνίστηκαν σε ένα πολύ δύσκολο γήπεδο (8 λεπτά ο πρώτος με 3 ριμπάουντς και 13 ο δεύτερος με 3 πόντους κι 5 ριμπάουντς). Και βέβαια μια ήττα τον Οκτώβριο μπορεί να αποδειχθεί πολύ διδακτική (για τα λάθη που δεν πρέπει να κάνεις) όταν κρίνονται τα πάντα την άνοιξη. Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει και πηγαίνει στην επόμενη αγωνιστική να αντιμετωπίσει την Ζιέλονα Γκόρα στην Πολωνία.

Τα δεκάλεπτα: 17-11, 42-28, 55-43, 77-52.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Ντόλμαν 13 (1), Ρίμπας 1, Λαουάλ 2, Αμπρίνες 11 (3), Ναβάρο 8 (1/6 τρίπ.), Σατοράνσκι 7, Βεζένκοφ, Σάμουελς 5, Όλεσον 2, Αρόγιο 6 (2), Περπέρογλου 11 (3), Τόμιτς 11.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 7, Χαραλαμπόπουλος 3 (1), Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 9 (9 ριμπ.), Φελντέιν 10 (1), Διαμαντίδης, Γκιστ 13, Καλάθης 8, Παπαγιάννης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης