ΣΠΟΡ

Στο προσκήνιο και πάλι σχέδιο δημιουργίας της Ευρωπαϊκής Λίγκας στην θέση του Champions League

Στο προσκήνιο και πάλι σχέδιο δημιουργίας της Ευρωπαϊκής Λίγκας στην θέση του Champions League
Twitter / @ChampionsLeague

Μία νέα διοργάνωση με τους συλλόγους της Πρέμιερ Λιγκ να πρωτοστατούν, προσπαθεί να φτιάξει ο Αμερικάνος δισεκατομμυριούχος, Στίβεν Ρος που θέλει να καταργήσει το Champions League! Πάντως οι 5 Αγγλικοί σύλλογοι, που φέρονται να συναντήθηκαν μαζί του, διέψευσαν τέτοια πρόθεση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Αμερικάνός μεγιστάνας έχει προσεγγίσει τους συλλόγους από την Αγγλία, για τη Super League που θα είναι μία Ευρωπαϊκή διοργάνωση στα πρότυπα του Champions League.

Σύμφωνα με τα Μέσα της Αγγλίας ο γενικός διευθυντής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Εντ Γούντγουορντ φέρεται ότι είχε μαζί του συνάντηση, στην οποία συζήτησαν τις σκέψεις του για τη νέα διοργάνωση που έχει στο μυαλό του.

Στις αποκλειστικές φωτογραφίες που δημοσιεύει η SUN, στο ξενοδοχείο Dorchester του Λονδίνου, ήταν ακόμη εκπρόσωποι της Τσέλσι, της Άρσεναλ, της Μάντσεστερ Σίτι και της Λίβερπουλ. Ο Στίβεν Ρος είναι μεγιστάνας στο real estate και παράλληλα ιδιοκτήτης των Miami Dolphins στο NFL.

Διαψεύδουν οι σύλλογοι

Λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα, εκπρόσωποι της Άρσεναλ, της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διέψευσαν, όχι την συνάντηση, αλλά το σχέδιο δημιουργίας της νέας Λίγκας.

Μάλιστα εκπρόσωπος των "κανονιέρηδων" διευκρίνησε ότι η συνάντηση είχε σχέση με το ICC (International Champions Cup), που γίνεται κάθε καλοκαίρι στην Αμερική με την συμμετοχή κορυφαίων Ευρωπαϊκών συλλόγων.

Κλειδί τα έσοδα από τα τηλεοπτικά

Δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν σκέψεις από τους "μεγάλους" της Ευρώπης για μια κλειστή Λίγκα, που θα τους φέρει περισσότερα χρήματα. Κάθε φορά όμως η UEFA, υπό τον φόβο της διάλυσης του Champions League, υποτάσσεται στις πιέσεις και δίνει περισσότερα χρήματα, παγώνοντας για λίγο τα σχέδια αυτά.

Αν όμως οι Αγγλικοί σύλλογοι φύγουν τότε το ποσό από τα τηλεοπτικά, που μοιράζοντοι όλες οι ομάδες θα μειωθεί πολύ, αφού η Αγγλική τηλεόραση δίνει το μεγαλύτερο ποσό από όλες τις τηλεοράσεις της Ευρώπης, για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ