ΣΠΟΡ

Champions League, ένας τελικός δισεκατομμυρίων: Η αναμέτρηση Λίβερπουλ-Τότεναμ σε αριθμούς

AP Photo/Tales Azzoni

Σε λίγες ώρες από τώρα, δύο βρετανικές ομάδες θα δώσουν «μάχη» σε μαδριλένικο έδαφος, διεκδικώντας το βαρύτιμο τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Λίβερπουλ και Τότεναμ θα αγωνιστούν για πρώτη φορά εκτός Σαντιάγο Μπερναμπέου κι αναμένεται να προσφέρουν όχι μόνο θέαμα στους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους αλλά και χρήμα στους διοργανωτές και τους συλλόγους τους. Για την ακρίβεια, οι αριθμοί που συνοδεύουν το φετινό τελικό του Champions League προκαλούν... ίλιγγο. 

Τελικός δισεκατομμυρίων

Με τους πιο ακριβούς παίκτες του «αγγλικού τελικού», Χάρι Κέιν και Μοχάμεντ Σαλάχ να κοστίζουν 150 εκατομμύρια ευρώ, ο τελικός αυτός είναι ιλιγγιώδους αξίας, σχεδόν 1,8 δισ.ευρώ, αφού η αξία της Λίβερπουλ αποτιμάται στα 950 εκατομμύρια και της Τότεναμ στα 835.

Αυτή τη χρονιά, οι ομάδες θα ανταμειφθούν με αστρονομικά ποσά για τη συμμετοχή τους στο Champions League.

Champions League, Europa League και ευρωπαϊκό Super Cup αναμένεται να αποδώσουν συνολικά στην UEFA περί τα 3,25 δισεκατομμύρια ευρώ!

Από αυτά, τα 2 δισ. ευρώ θα δοθούν στις ομάδες που συμμετείχαν στο Champions League.

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος του Σαββάτου στο Μετροπολιτάνο της Μαδρίτης, Λίβερπουλ και Τότεναμ αναμένεται να γυρίσουν στην πατρίδα πλουσιότερες κατά 100 και πλέον εκατομμύρια ευρώ.

ΑΠΕ - ΜΠΕ / Δημοσιογραφική επιμέλεια: Αντ. Βαζογιάννης

Τα «χρυσά» εισιτήρια

Τα εισιτήρια αυτού του τελικού είναι ακριβοθώρητα αλλά και… τσιμπημένα – δεδομένων των περιορισμένων θέσεων του σταδίου σε σχέση, ασφαλώς, με το αυξημένο ενδιαφέρον των φιλάθλων.

Δεν ξανάγινε: Τέσσερις αγγλικές ομάδες στους τελικούς Champions League και Europa League

Σε Λίβερπουλ και Τότεναμ διατέθηκαν μόλις 16,613 εισιτήρια για το στάδιο των 67,829 θέσεων, αφήνοντας πολλούς να αναζητούν ένα μαγικό χαρτάκι σε ακόμη πιο τσουχτερές τιμές σε ιστοσελίδες επαναπώλησης.

Η τιμή του ακριβότερου εισιτηρίου είναι 600 ευρώ και του φθηνότερου 70 – στο ενδιάμεσο φάσμα τιμών υπάρχουν κι εκείνα των 450 καθώς και των 180 ευρώ.

Βεβαίως, εκείνοι που προσδοκούν έναν τελικό πολυτέλειας, θα χρειαστεί να βάλουν το χέρι πραγματικά βαθιά στην τσέπη. Οι θέσεις «business» περιλαμβάνουν πληθώρα κατηγοριών, από τη«Deluxe Club» που στοιχίζει 3.900 ευρώ έκαστη έως τη λεγόμενη «Silver» που, από εδώ και πέρα μπορεί να κοστίζει (όσο ένα μικρό αυτοκίνητο) έως και 6.900 ευρώ – τιμή που, βεβαίως, δεν περιλαμβάνει μόνο μία θέση με καλή άποψη του γηπέδου αλλά και σαμπάνια, δείπνο, είσοδο σε lounge πολλές ώρες πριν το σφύριγμα.

Εντός γηπέδου

Όσοι καταφέρουν να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο, θα πρέπει να δώσουν πέντε ευρώ για να ξεδιψάσουν (αφού τόσο κοστίζει το μπουκαλάκι των 500ml) και άλλα τόσα για μία μπύρα. Τα αναψυκτικά κοστίζουν 3 ευρώ ενώ το πρόγραμμα 10.

Κι αν θελήσουν να αγοράσουν και κάτι αναμνηστικό της ιστορικής βρετανικής «μονομαχίας», θα πρέπει να πληρώσουν (ενδεικτικά) 20 ευρώ για ένα σημαιάκι, 25 για ένα κασκόλ, 50 ευρώ για ένα πόλο μπλουζάκι του τελικού και 150 ευρώ για μία μπάλα.

Φτάνοντας στη Μαδρίτη

Σαφώς, για να παρακολουθήσουν τον πιο σημαντικό αγώνα της κορυφαίας διοργάνωσης, το «τίμημα» δε θα είναι ανάξιο λόγου για όσους ακολουθήσουν την ομάδα τους στην ισπανική πρωτεύουσα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής προφανώς εξαρτώνται από το πού ξεκινάει κανείς. Ωστόσο, ενδεικτικά μία απ’ευθείας πτήση από το Λονδίνο ή το Λίβερπουλ στη Μαδρίτη κατά μέσο όρο κοστίζει περί τα 1.600 ευρώ. Υπάρχουν βεβαίως και φθηνότερες επιλογές – όπως το να ταξιδέψει κανείς αεροπορικώς έως τη Βαλένθια και από εκεί με τρένο ως τη Μαδρίτη, οπότε η τιμή κυμαίνεται στα 300 ευρώ.

Το «πλήγμα» στις τσέπες των φιλάθλων δεν τελειώνει εδώ. Καθώς το φθηνότερο κατάλυμα στη Μαδρίτη κοστίζει κάτι λιγότερο από 200 ευρώ και δεν είναι παρά… hostel.

Υπήρξαν δε, άφθονες καταγγελίες για εξωφρενικές τιμές ξενοδοχείων που ξεπερνούσαν τα 1.100 ευρώ τη νύχτα ή διαμερίσματα Airbnb ενός δωματίου κοντά στο ξενοδοχείο με τιμή διανυκτέρευσης άνω των 2.700 ευρώ!

Όλα αυτά οδήγησαν τους συνδέσμους Spirit of Shankly της Λίβερπουλ και Supporters' Trust της Τότεναμ σε έκδοση κοινής ανακοίνωσης, νωρίτερα εντός Μαΐου, όπου ζητούσαν να μπει τέλος «στην αισχροκέρδεια σε βάρος της αφοσίωσης των φιλάθλων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης