ΣΠΟΡ

Ο Σαμουέλ Ετό ανέλαβε προπονητής στην Αντάλιασπορ.

Getty Images Sport / Valerio Pennicino

Στον πάγκο της Αντάλιασπορ κάθισε ο Σαμουέλ Ετό στον αγώνα Κυπέλλου με την Γκιρέζουνσπορ, στην θέση του Γιουσούφ Σιμτσέκ, που απολύθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Για τον 34χρονο θρύλο του Αφρικανικού ποδοσφαίρου ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, αφού μόλις το καλοκαίρι υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο με την τουρκική ομάδα για να ενισχύσει την επίθεσή της. Ήδη μάλιστα είναι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 12 γκολ, αλλά η ομάδα βρίσκεται χαμηλά στην βαθμολογία.

Η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία στον Καμερουνέζο να είναι παίκτης-προπονητής για τα επόμενα 3 ματς μέχρι την χειμερινή διακοπή, με βοηθό τον Μεχμέτ Ογούρογλου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πάντως, αναζητεί και έτοιμο τεχνικό, έχοντας ήδη κάνει κρούση στον Ζινεντίν Ζιντάν.

Σύμφωνα με συμπαίκτες του στην εθνική Καμερούν, ο Ετό είχε αποκαλύψει ότι ήθελε κάποια στιγμή να γίνει προπονητής, όταν θα ολοκληρώσει την καριέρα του. Ο ίδιος πάντως στις πρώτες του δηλώσεις, μετά και τη νίκη με 2-1 δήλωσε ενθουσιασμένος από την εμπειρία και την συμπεριφορά των συμπαικτών του.

Ο Ετό είναι ο πιο βραβευμένος Αφρικανός παίκτης, έχοντας κερδίσει 4 φορές τον τίτλο του καλύτερου (2003,2004,2005,2010), ενώ το 2005 ήταν τρίτος, πίσω από τον Ροναλντίνιο και τον Λάμπαρντ στον σχετικό διαγωνισμό της FIFA.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης