ΣΠΟΡ

Η κλήρωση για τους «32» του Europa League

Την Βελγική Άντερλεχτ θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στους "32" του Europa League, με τον αγώνα ρεβάνς να γίνεται στο Καραϊσκάκης, καθώς οι ερυθρόλευκοι ήταν στο γκρουπ των "ισχυρών".

Η βελγική ομάδα έκανε μια μίνι υπέρβαση αποκλείοντας τη Μονακό του Ζαρντίμ με νίκη 2-0 στο πριγκηπάτο και ακολούθησε την Τότεναμ, την οποία κέρδισε στις Βρυξέλλες. Δεν μπόρεσε να κερδίσει την Καραμπάγκ εκτός έδρας (έχασε 1-0)και γενικά μοιάζει αποδυναμωμένη σε σχέση με την ομάδα, που κέρδισε δύο φορές ο Ολυμπιακός (3-0 & 3-1) την σεζόν 2013-14 στους ομίλους του Champions League. Προπονητής της είναι ο Αλβανός Μπεσνίκ Χάζι, ο πρώτος Κοσοβάρος που αγωνίστηκε στην εθνική Αλβανίας, που υπήρξε μέλος του συλλόγου και σαν παίκτης και σαν προπονητής των Ακαδημιών της). Ανέλαβε ως πρώτος το 2014 την Άντερλεχτ, αλλά δεν μπόρεσε να την οδηγήσει στον τίτλο. Δεν έχει πολλές αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που αντιμετώπισαν οι ερυθρόλευκοι, με τους Προτό, Πρατ, Ντεφούρ, Τίλεμανς, Σουάρες αλλά και τον Ιταλο-Νιγηριανό φορ Στέφανο Οκάκα, που ήρθε το καλοκαίρι από την Σαμπντόρια. Ο Ολυμπιακός απέκτησε από την Αντερλεχτ τον Μιλιβόγιεβιτς, ενώ έχει αντιμετωπίσει μια ακόμη φορά την Άντερλεχτ για το Κύπελλο Πρωταθλητριών του 1974-74, χάνοντας 5-1 εκτός και κυνηγώντας την ανατροπή στην ρεβάνς (έγινε στην Πάτρα), μένοντας τελικά στο 3-0, με την περίφημη διαιτησία του Ούγγρου Παλοτάι. Πάντως οι ερυθρόλευκοι έχουν την δυνατότητα να την αποκλείσουν, σε μια διοργάνωση, που προσφέρεται για διάκριση.

Από τα υπόλοιπα ζευγάρια ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις της Φιορεντίνα με την Τότεναμ (οι "βιόλα" απέκλεισαν πέρυσι στους 32 και πάλι τους "πετεινούς"), της Ντόρτμουντ με την Πόρτο, καθώς και εκείνο της Φενέρ με την Λοκομοτίβ Μόσχας, λόγω του απρόβλεπτου των Ρωσοτουρκικών σχέσεων. Ενδιαφέρον έχει και η κόντρα του Μίτσελ με τον Βαλβέρδε, με "ερυθρόλευκο" χρώμα.

Τα ζευγάρια στους "32"

Βαλένθια-Ραπίντ Β.
Φιορεντίνα-Τότεναμ
Ντόρτμουντ-Πόρτο
Φενέρ-Λοκομοτίβ Μ.
ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Μίτιλαντ-Μάντσεστερ Γ.
Άουγκσμπουργκ-Λίβερπουλ
Σπάρτα Πρ.-Κράσνονταρ
Γαλατασαράι-Λάτσιο
Σιόν-Μπράγκα
Σαχτάρ-Σάλκε
Μαρσέιγ-Μπιλμπάο
Σεβίλλη-Μόλντε
Σπόρτινγκ-Λεβερκούζεν
Βιγιαρεάλ-Νάπολι
Σεντ Ετιέν-Βασιλεία

Τα ματς θα γίνουν στις 18 και 25 Φεβρουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης