ΣΠΟΡ

Η κλήρωση στους «16» έβγαλε τα πρώτα μεγάλα ντέρμπυ στο Champions League

Η κλήρωση στους «16» έβγαλε τα πρώτα μεγάλα ντέρμπυ στο Champions League
ΑΠΕ/EPA/Christian Brun

Με τρεις μεγάλες αναμετρήσεις της Παρί με την Τσέλσι, της Αρσεναλ με την Μπαρτσελόνα και της Γιουβέντους με την Μπάγερν, ξεκινά η νοκ-άουτ φάση του Champions League.

Δια χειρός Χαβιέ Ζανέτι προέκυψαν οι πρώτες μάχες στην κορυφαία διοργάνωση, καθώς πολύ νωρίς θα πουν αντίο ομάδες, που είχαν βλέψεις τουλάχιστον τα ημιτελικά. Σίγουρα η αναμέτρηση της Γιουβέντους με την Μπάγερν είναι η πιο σημαντική, με την περυσινή φιναλίστ να πληρώνει το γεγονός ότι έμεινε 2η στον όμιλο της, την ώρα που η Σίτυ είχε την πρώτη βατή κλήρωση στην ιστορία της στον θεσμό. Οι Βαυαροί κέρδισαν 2-0 (εντός και εκτός) την Βέκια Σινιόρα την τελευταία φορά, που συναντήθηκαν (στα προημιτελικά της σεζόν 2012-13, στην πορεία της για την κατάκτηση του τροπαίου) και συνολικά είναι αήττητη στα τελευταία 5 ματς με τους Ιταλούς. Τσέλσι και Παρί έχουν αναμετρηθεί στις δύο τελευταίες διοργανώσεις, με τους Λονδρέζους να προκρίνονται από τον προημιτελικό του 2013-14 και τους Παριζιάνους να παίρνουν πέρυσι την ρεβάνς, με τα εκτός έδρας γκολ, και πάλι στους "16". Κλασικό είναι και το ζευγάρι της Άρσεναλ με την Μπαρτσελόνα, με τους μπλαουγκράνα να έχουν επικρατήσει στα προημιτελικά ου 2009-10, στους "16" της σεζόν 2010-11 και βέβαια στον μεγάλο τελικό του 2006, στο Σεντ Ντενί του Παρισιού (2-1).

Τα ζευγάρια στους "16"

Γάνδη-Βόλφσμπουργκ
Ρόμα-Ρεάλ Μαδρίτης
Παρί σεν Ζερμέν-Τσέλσι
Άρσεναλ-Μπαρτσελόνα
Γιουβέντους-Μπάγερν
Αϊντχόφεν-Ατλέτικο Μαδρίτης
Μπενφίκα-Ζενίτ
Ντινάμο Κιέβου-Μάντσεστερ Σίτυ

Οι πρώτοι αγώνες έχουν προγραμματιστεί για τις 16-17 και 23-24 Φεβρουαρίου, ενώ οι ρεβάνς θα γίνουν τον Μάρτιο, 8-9 και 15-16.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ