ΣΠΟΡ

Europa League: Τη Δευτέρα μαθαίνει τον αντίπαλό του ο Ολυμπιακός

Τη Δευτέρα θα γίνει η κλήρωση του Europa League Harold Cunningham/Getty Images/Ideal Images

Το λένε Champions League των φτωχών αλλά με τις ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα των «32», το φετινό Europa έχει κάτι από την αίγλη της μεγάλης διοργάνωσης.

Λίβερπουλ, Νάπολι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σεβίλλη και Ντόρτμουντ είναι μόνο μερικές από τις ομάδες που συνεχίζουν στο Europa League.

Ο Ολυμπιακός, μετά τον αποκλεισμό του από το Champions League, θα βρεθεί στο γκρουπ των δυνατών και στην κλήρωση της Δευτέρας (14:00) θα αντιμετωπίσει μία από τις 16 ομάδες που βρίσκονται στο γκρουπ των αδυνάτων.

Οι ερυθρόλευκοι είναι πολύ πιθανόν να βρουν απέναντί τους παλιούς γνώριμους καθώς η Φενέρμπαχτσε του πρώην προπονητή του Βίτορ Περέιρα και η Μαρσέιγ του αγαπημένου της ερυθρόλευκης κερκίδας Μίτσελ είναι στο γκρουπ των αδυνάτων. Εκεί βρίσκεται και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, πρώην ομάδα του Μάρκο Σίλβα.

Από τις υπόλοιπες, οι πρωταθλητές Ελλάδας, καλό είναι να αποφύγουν τις ισπανικές και ιταλικές ομάδες, όπως και την Ντόρτμουντ που τερμάτισε δεύτερη στον όμιλο του ΠΑΟΚ.

Τα γκρουπ της κλήρωσης:

Ισχυροί: Μόλντε, Λίβερπουλ, Κράσνονταρ, Νάπολι, Ραπίντ Βιέννης, Μπράγα, Λάτσιο, Βασιλεία, Τότεναμ, Σάλκε, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Λοκομοτίβ Μόσχας, Πόρτο, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Ολυμπιακός.

Ανίσχυροι: Φενέρμπαχτσε, Σιόν, Ντόρτμουντ, Μίντιλαντ, Βιγιαρεάλ, Μαρσέιγ, Σεντ Ετιέν, Φιορεντίνα, Άντερλεχτ, Σπάρτα Πράγας, Άουγκσμπουργκ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Σεβίλλη, Βαλένθια, Γαλατάσαραϊ, Σαχτάρ Ντόνετσκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης