ΣΠΟΡ

Οι ιστορίες της συζύγου ενός αθλητή του τένις

Οι ιστορίες της συζύγου ενός αθλητή του τένις
Το ζευγάρι στο Λονδίνο Προσωπικό αρχείο/Kelsey Anderson

Μόλις λίγες ημέρες μετά την προαγωγή της στο λογιστικό γραφείο που δούλευε η Κέλσι Άντερσον, δήλωσε παραίτηση και ξεκίνησε να ταξιδεύει στον κόσμο ως σύζυγος αθλητή του τένις πλήρους απασχόλησης.

Η Κέλσι είναι το έτερο ήμισυ του νούμερο 12 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις, Κέβιν Άντερσον και τα τελευταία τρία χρόνια δεν έχει χάσει ούτε έναν αγώνα του, παίζοντας τον ρόλο της προσωπικής βοηθού, της ατζέντισσας και της εμπίστου.

Στο μεταξύ του να κλείνει πτήσεις και δωμάτια ξενοδοχείου (το ζευγάρι πέρασε περίπου εννιά μήνες ταξιδεύοντας), η 29χρονη αμερικανίδα γράφει για τις εμπειρίες της στο blog της "Tour Wife Tales with Kelsey Anderson."

Εκεί, η απόφοιτη οικονομικών, που γνώρισε το 29χρονο σύζυγο της στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, γράφει -μεταξύ άλλων- για ένα τυπικό πρωινό κατά τη διάρκεια του U.S. Open:

"6:30 π.μ. – Ξυπνάω από τον ήχο των ρολών στο διπλανό δωμάτιο του ξενοδοχείου. Κοιτάζω την ώρα διακριτικά στο τηλέφωνο μου και διαπιστώνω ότι είναι πολύ νωρίς.
Ξαπλώνω ήσυχα για να μην ενοχλήσω τον Κέβιν. Ο ύπνος του είναι πολύ σημαντικός γιατί το σώμα του πρέπει να αναλάβει δυνάμεις από τους δύσκολους αγώνες που έχει μπροστά του.
Επίσης με έναν αγώνα το απόγευμα, ξέρω ότι ο Κέβιν θα θέλει να κοιμηθεί τουλάχιστον μέχρι τις 8. Κλείνω τα μάτια και προσπαθώ να βυθιστώ για μερικές ώρες ακόμα..."

Αργότερα η Κέλσι φροντίζει "να σιγουρευτεί ότι ο Κέβιν δεν ανησυχεί για τίποτα" πριν τον αγώνα.

"Φρόντισα για το φαγητό του στο ξενοδοχείο και για έναν καλό ύπνο μετά. Είδαμε λίγη τηλεόραση απλά για να ξεκουραστούμε και να χαλαρώσουμε."

"Έχει γίνει επάγγελμα και χαίρομαι που το κάνω. Πραγματικά νιώθω σαν να είμαι μέρος της ομάδας και ο Κέβιν Άντερσον είναι το αφεντικό μου."

Τα καλά νέα για την Κέλσι είναι πως και "το αφεντικό" της είναι πολύ ευχαριστημένο με εκείνη. Σε μια πρόσφατη συνέντευξη του, ο Κέβιν αποκάλυψε ότι υπάρχουν δύο πράγματα χωρίς τα οποία δεν μπορεί να ταξιδέψει, την γυναίκα και την κιθάρα του.

Λόγω της προηγούμενης εμπειρίας της στην λογιστική εταιρία, η Κέλσι είναι επίσης υπεύθυνη για τα οικονομικά του συζύγου της. Το να εγκαταλείψει ένα δεύτερο εισόδημα από την δουλειά της, δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, ειδικά αφού δαπανά πάνω από 50.000 δολάρια μόνο για αεροπορικά εισιτήρια

"Δεν νιώθω ότι η δουλειά μου θα εξαφανιστεί σύντομα, θα υπάρχουν πάντα θέσεις ανοιχτές, όταν θα αποφασίσω να επιστρέψω," λέει η Κέλσι όταν ρωτάται αν νιώθει ότι έχει εγκαταλείψει την καριέρα της για τον σύζυγο.

"Όμως η ευκαιρία να ταξιδέψω στον κόσμο και να υποστηρίζω τον Κέβιν σε αυτή τη φάση της ζωής μας, αυτό είναι λίγο πιο πρόσκαιρο."

Κι ενώ οι κουτσομπολίστικες εφημερίδες χρησιμοποιούν τον όρο WAG (Wives and Girlfriends of players) υποτιμητικά, η Κέλσι τον αποδέχεται ως φόρο τιμής.

"Νομίζω ότι ο κόσμος έχει αυτή την αντίληψη για εμάς, ότι το μόνο που κάνουμε είναι να πηγαίνουμε για ψώνια, να πίνουμε καφέ και να περνάμε φανταστικά συνέχεια", λέει.
"Στην πραγματικότητα, κάνουμε πολλά πράγματα στο παρασκήνιο – φροντίζουμε τους αθλητές ώστε να μην ανησυχούν για λεπτομέρειες και παίζουμε σημαντικό ρόλο στην καλή πνευματική και ψυχολογική κατάσταση τους."

Tennis wife tales: Secrets from inside the players' box

Sheena McKenzie, CNN