ΣΠΟΡ

Βίντεο αφιέρωμα στις κορυφαίες επιτυχίες των Ελληνικών ομάδων στο Champions League

Βίντεο αφιέρωμα στις κορυφαίες επιτυχίες των Ελληνικών ομάδων στο Champions League
EUROKINISSI/ICONPRESS/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η UEFA παρουσίασε στην ιστοσελίδα της βίντεο αφιέρωμα στις κορυφαίες βραδιές των Ελληνικών ομάδων στο Champions League ενόψει του «τελικού» της Τετάρτης ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Άρσεναλ.

Πέντε αγώνες ξεχώρισαν οι άνθρωποι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Από δύο για τους «αιώνιους» και έναν της ΑΕΚ.

3/4/1996 Άγιαξ-Παναθηναϊκός 0-1

Ο πρώτος ημιτελικός με τον Αίαντα και το απίθανο γκολ του Κριστόφ Βαζέχα από την κούρσα του Γιώργου Δώνη έχει θέση στην 5άδα. Γίνεται μάλιστα και αναφορά στον ιστορικό τελικό του Παναθηναϊκού με τον Άγιαξ στο Ουέμπλεϊ.

3/4/2002 Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 1-0

Μια ακόμη μαγική «πράσινη στιγμή» με το πέναλτυ του Άγγελου Μπασινά, που υποχρέωσε σε ήττα τους Κατλανούς. Η ομάδα του Σέρχιο Μαρκαριάν άγγιξε το όνειρο στην ρεβάνς, χάνοντας τελικά με 3-1 στο Καμπ Νόου.

21/11/2006 ΑΕΚ-Μίλαν 1-0

Ο Ζούλιο Σέζαρ νικά τον Ντίντα με απ ευθείας κτύπημα φάουλ (32’) στο φλεγόμενο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ όμως δεν θα καταφέρει να προκριθεί. Οι «ροσονέρι» θα επιστρέψουν 6 μήνες μετά στην Αθήνα και το Ολυμπιακό Στάδιο για να κατακτήσουν με 2-1 το τρόπαιο στον τελικό με την Λίβερπουλ.

25/2/2014 Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0

Τσόρι και Κάμπελ χαρίζουν έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο επί των «μπέμπηδων» στους 16 του Champions League. Στην ρεβάνς πάντως δεν θα αντέξει η ομάδα του Μίτσελ και η Γιουνάιτεντ του Μόγιες θα προκριθεί τελικά.

29/9/2015 Άρσεναλ-Ολυμπιακός 2-3

Η βραδιά του Πάρντο και του Ολυμπιακού, δεν θα μπορούσε να λείπει από το αφιέρωμα αυτό. Το Λονδίνο ήταν η αφετηρία της κούρσας για τους ερυθρόλευκους και το Καραϊσκάκης το τέρμα της για τους 16 της κορυφαίας διοργάνωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ