ΣΠΟΡ

Basket League: Θριάμβευσε η ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού, εύκολα ο Παναθηναϊκός τον Άρη

Ο Ντελρόι Τζέιμς πανηγυρίζει για τον θρίαμβο της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

Η ΑΕΚ νίκησε τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια, ενώ ο Παναθηναϊκός Superfoods έφυγε με το «διπλό» από την έδρα του Άρη, στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής της Basket League.

Η Ένωση, με τον Ντράγκαν Σάκοτα στην άκρη του πάγκου της, καθώς αντικατέστησε τον Σωτήρη Μανωλόπουλο, κατάφερε να πανηγυρίσει μία πολύ σπουδαία νίκη με 66-62 στο ΟΑΚΑ. Ο «Δικέφαλος» έπαιξε από την αρχή πολύ έξυπνα στην άμυνα και δεν άφησε τους φιλοξενούμενους να κάνουν το παιχνίδι. Από την πλευρά τους, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εξαντλημένοι από το παιχνίδι της Παρασκευής με τη Ρεάλ Μαδρίτης, το οποίο κρίθηκε στην παράταση. Στα τελευταία λεπτά, η ΑΕΚ αποδείχτηκε πιο ψύχραιμη και με πρωταγωνιστές τους Μάνι Χάρις (15 π.) και Μάικλ Γκριν (12 π., 5 ασ.) πήρε το ροζ φύλλο αγώνα. Για τους Πειραιώτες ο Τζαμέλ Μακ Λιν σημείωσε 16 πόντους και μάζεψε δώδεκα ριμπάουντ. Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα και μένει αρκετά πίσω από τον Παναθηναϊκό στη μάχη της κορυφής.

Ο Κρις Σίνγκλετον σε μία προσπάθειά του από το εκτός έδρας παιχνίδι του Παναθηναϊκού Superfoods με τον Άρη - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ PIXEL/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Στην πρώτη -χρονικά- αναμέτρηση της ημέρας, ο Παναθηναϊκός Superfoods επιβλήθηκε εύκολα του Άρη στη Θεσσαλονίκη με 88-70. Ο Νικ Καλάθης για μία ακόμα φορά ήταν εξαιρετικός με 18 πόντους, οκτώ ασίστ και χωρίς λάθος. Το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ για μία ακόμα φορά είχε πλουραλισμό στο σκοράρισμα και είναι χαρακτηριστικό ότι σκόραραν και οι δώδεκα παίκτες που έπαιξαν. Από πλευράς γηπεδούχων ξεχώρισε ο Κιθ Μπένσον (18 π.).

Πλέον Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Άρης, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στρέφουν το ενδιαφέρον τους στα παιχνίδια που θα διεξαχθούν μεσοβδόμαδα για την Ευρωλίγκα και το Basketball Champions League.

Τα αποτελέσματα της όγδοης αγωνιστικής:

Ρέθυμνο Cretan Kings - Προμηθέας 82-78

Κόροιβος - ΠΑΟΚ 87-91

Λαύριο - Πανιώνιος 83-73

Κολοσσός - ΓΛ Φάρος 94-74

Τρίκαλα - Κύμη 60-71

Άρης - Παναθηναϊκός Superfoods 70-88

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 66-62

Η βαθμολογία:

1 ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ SUPERFOODS‏ 16

2 ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 14

3 ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT 14

4 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 14

5 ΠΑΟΚ 13

6 ΑΕΚ 13

7 ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS 12

8 ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS 11

9 ΚΟΡΟΙΒΟΣ 11

10 ΑΡΗΣ 11

11 ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ 11

12 ΚΥΜΗ 10

13 ΤΡΙΚΑΛΑ BC ARIES 10

14 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΒΙΚΟΣ COLA 8

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης